друкувати


В івано-франківських книгарнях з’явилась нова збірка Ліни Костенко

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-02-07 07:39:25

«Річка Геракліта». Таку назву носить нова збірка поетичних творів Ліни Костенко, яка днями вийшла друком у київському видавництві «Либідь».

Буквально на днях книгу було презентовано в Києві і вже цими вихідними вона потрапила до книгарень Івано-Франківська. Зі слів комерційного директора магазину «Українська книга» Лідії Кульбанської, що в обласному центрі, продавці літератури давно вже очікували виходу книги в світ. Власне, книга була готова до друку ще в минулому році. Але видавництво «АБАБАГАЛАМАГА» видало роман Ліни Костенко «Записки українського самасшедшего» і, для більшого ефекту видання «Річки Геракліта» вирішили дещо відкласти. «До збірки, – говорить пані Кульбанська, – увійшли як вже публіковані, так і понад п’ять десятків нових віршів поетеси. В переважній більшості нові твори – це поезії написані під впливом поїздки авторки до Чорнобильської зони. Читаєш їх і мороз по шкірі пробирає і в той же час це кожен з цих віршів – справжній шедевр».

Передмову до нового видання підготувала донька Ліни Костенко Оксана Пахльовська, ілюстрації – художник Сергій Якутович, відомий як автор ілюстрацій до іншої збірки поетеси - «Берестечко». Але родзинкою нової книг є компакт-диск з авторським читанням усіх надрукованих в ній віршів. «Говорять, – зазначає пані Кульбанська, – що письменниця кілька разів повертала диск на доопрацювання. Переважно її не задовольняв музичний супровід читань. Як би там не було, а завдяки цьому ком пакт-диску читач може не тільки насолоджуватись чудово змальованими в книзі образами, а й на власні вуха відчути інтонації, настрій та почуття, які поетеса вклала в свої твори».

Автор: Сергій БІЛИЙ