друкувати


Кампанія декларування громадянами доходів триває

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-02-07 01:30:07

З 1 січня 2011 року розпочалася кампанія з декларування громадянами свого майнового стану та доходів, отриманих протягом 2010 року.

Декларування у 2011 році доходів фізичних осіб пов'язано з виконанням платниками податку вимог Закону України №889 "Про податок з доходів фізичних осіб", згідно з положеннями якого платники податку у відповідних випадках зобов'язані подати річну податкову декларацію, або мають право подати декларацію для отримання податкової знижки. Слід зазначити, що деклараційна компанія цього року буде провадитися відповідно до норм Закону №889 та не матиме значних відмінностей від минулорічної.

Суттєвим, на що слід звернути увагу, є те що Податковим кодексом України починаючи з 2011 року продовжено термін декларування доходів фізичних осіб до 1 травня.

Річну декларацію про майновий стан і доходи зобов'язані подати громадяни, які отримували доходи:

- від нерезидентів (іноземні доходи),
- від здійснення операцій з інвестиційними активами (продаж цінних паперів, корпоративних прав та інше),
- нецільову благодійну допомогу від благодійника-фізичної особи у розмірі, що сукупно перевищив 1220,0 грн за рік (якщо громадянин не має права на отримання податкової соціальної пільги);
- від надання майна в оренду фізичним особам, в т.ч. квартироздавачі;
- у вигляді виграшу у гральних закладах;
- від фізичних осіб, які не є суб'єктами підприємницької діяльності;
- інші доходи, з яких протягом 2010 року податок не утримувався.

Для забезпечення сприятливих умов при поданні декларацій Коломийською ОДПІ створено умови для приймання декларацій у вихідні дні та у вечірні години.

Кожний громадянин, який декларує доходи, отримає необхідні консультації та роз'яснення з актуальних питань щодо заповнення декларації, сплати податку або отримання податкової знижки.

З питань, що виникають у зв'язку з заповненням або подачею декларації, звертайтесь до податкової інспекції за адресою: м.Коломия, вул. Б.Хмельницького, 3.

Довідки за телефонами: 5-10-00, 2-68-78.

Шановні громадяни, запрошуємо задекларувати отримані доходи до 1 травня 2011 року.

Джерело: Відділ масово-роз'яснювальної роботи та звернень громадян Коломийської ОДПІ