друкувати


На Прикарпатті пожвавлення авторинку спостерігалося ще у 2010

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-02-04 02:30:13

У 2011 році обсяги продажу легкових автомобілів в Україні можуть зрости майже на 15% і досягти показника у 185 тисяч одиниць. Принаймні, такі прогнози від вітчизняних виробників.

На Прикарпатті, переконують фахівці, пожвавлення авторинку спостерігалося ще у 2010, коли автосалони щомісяця продавали до 30-ти машин. І навіть відчували авто-дефіцит. На зростання ринку, переконують столичні чиновники, впливає поступове відновлення автокредитування. Натомість, місцеві банкіри кажуть, автокредитування не несе масового характеру. Як до прикладу у 2007-му році.

Тоді, щомісяця банкіри оформляли понад сотню автокредитів. Нині ця цифра зменшилась у п'ять разів. Крім того дві третини кредитів надаються лише за партнерськими угодами між автовиробниками чи дистриб'юторами та банками. Щоправда позичальник позбувається вибору фіну станови. А завдяки реалізації державної програми з підготовки до Євро-2012, експерти оптимістично оцінюють перспективи автобусного ринку. І прогнозують зростання продажу у 1,5 рази.

Джерело: Радіо «Західний полюс»