друкувати


Корпорацію Білла Гейтса Microsoft звинуватили у плагіаті

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-02-03 11:45:31

Корпорацію Білла Гейтса Microsoft звинуватили у плагіаті. Представники корпорації Google переконані, що Microsoft просто копіює результати найбільшого пошуковика.

Такими стали результати власного розслідування Google під кодовою назвою Bing String. У ході розслідування співробітники компанії створили кілька абсолютно безглуздих пошукових запитів - наприклад, hiybbprqag - і склали для кожного сторінку фіктивних результатів пошуку, тобто посилань на сайти, де нібито міститься цей набір букв.

Протягом кількох тижнів ці посилання стали з'являтися і в результатах одного з їхніх основних конкурентів - пошуковика Bing, що належить Microsoft.

Microsoft категорично відкинув звинувачення в плагіаті і заявив, що Google "викидає фокуси в стилі шпигунських романів". "Ми не копіюємо результати пошуку Google. При складанні списку посилань ми використовуємо численні показники і підходи", - заявив віце-президент Bing Гаррі Шам.

"Різного роду опціонні програми - такі як панель інструментів [Bing] - допомагають нам з визначенням потоків даних, і це лише одне з джерел, яке ми, як і інші пошукові механізми, використовуємо для ранжирування результатів", - додав він.

Проте представник Google Амід Сінгхал докладно описав хід розслідування Bing String в професійному блозі SearchEngineLand.com, заявивши що дії Microsoft є "простим і відвертим шахрайством".

За його словами, Google вирішив провести цей експеримент після того, як співробітники компанії помітили, що Bing в точності повторює результати пошуку в Google для пошукових запитів, написаних з помилками.

Що ж до результатів проведеного розслідування, стверджує Сінгхал, сумніватися в них не доводиться.

"Пошук за словом hiybbprqug в пошуковій системі Bing видає посилання на план залу для глядачів в одному з театрів Лос-Анджелеса. Наскільки нам відомо, єдине, що об'єднує запит і цей результат - сторінка фіктивних результатів, раніше створена Google", - пояснює він.

"Ми помітили, що посилання з пошукових результатів, які видає Google, все частіше з'являються у списках результатів Bing", - додає Сінгхал.

З усього цього представник Google робить висновок, що Microsoft збирає інформацію про те, які саме запити користувачі вводять у Google, за допомогою свого браузера Internet Explorer і встановлюваних за запитом панелі інструментів пошукової системи Bing.

"Деякі результати пошуку в Bing все більше схожі на урізану, другосортну версію Google - це дешева імітація", - резюмує Сінгхал.

Джерело: ТСН