друкувати


«Захисти своє право» - такий проект розпочав Комітет виборців України

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-02-01 11:30:25

«Захисти своє право» - такий проект розпочав Комітет виборців України. Він прагне збільшити доступ до правосуддя різним верствам населення. Кодекс судочинства прийнятий у 2005 році.

З цього часу було внесено близько 30 змін та доповнень. Тож фахово розібратися у цій сфері не завжди під силу навіть юристам, не кажучи вже про пересічних громадян. Тепер їм в цьому допомагатимуть у громадській приймальні КВУ. Висококонкурентна вступна кампанія до Вишів, наступні парламентські вибори — все це, кажуть в КВУ ймовірно збільшить кількість адміністративних позовів до суду.

Тож новий консультативний ресурс буде надавати якомога ширшу інформацію, як по поточним справам громадян з адміністративного судочинства, так і по виборчим процесам. Громадські приймальні КВУ відкриє у 10 містах України. В Івано-Франківську вона вже діє. працюватиме, каже Юрій Лисюк, не лише в стаціонарному режимі але й виїзному. Крім того мешканці зможуть отримати відповідну консультацію і в режимі он-лайн, комітет виборців започаткував новий веб-сайт.

Джерело: Радіо «Західний полюс»