друкувати


Мирослав Ясінський "Відгомін гуцульського бароко"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-01-29 12:00:24

55 робіт до майбутнього аналогічного ювілею презентував прикарпатський митець Мирослав Ясінський. «Відгомін гуцульського бароко» — назва ретроспективної виставки митця.

Експоновані твори датуються як початком 90-х, так і 2010-м роком. Більшість із них базується на кращих творчих традиціях Гуцульщини та Покуття. Експресія митця знаходить свій вихід у формах та колориті. Стримувати себе у творчості художнику не притаманно, каже, працює швидко й легко.

У повсякденному сюжеті митець бачить потойбічне, його картини супроводжують назви, які є цитатами віршів друга — поета Івана Малковича. А це — ексклюзивний сюжет, гуцульське весілля з нареченою у вінку з пір я. Таке можна побачити тільки у Ключеві, саме так митець і назвав роботу. Окрім малярства на полотні, Мирослав Ясінський презентував також реконструкцію старовинної техніки левкас на дереві та живопис на склі. До речі, він у художника майже тривимірний. До 7-го лютого роботи Мирослава Ясінського експонуватимуться у Івано-Франківську, після цього повернуться до Коломиї. Виставку у рідному місті художник має намір доповнити ще однією, наразі незавершеною роботою. Це композиція «Коли осипається листя», яку також пише на склі.

Джерело: Радіо «Західний полюс»