друкувати


Про підсумки роботи промисловості Івано-Франківська за 2010 рік

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-01-26 10:30:48

За 2010р. у переробній промисловості м.Івано-Франківська на підприємствах з виробництва харчових продуктів та напоїв зріс випуск кожного другого основного виду продукції. Перевищено рівень попереднього року з випуску свинини свіжої (парної) чи охолодженої, виробів ковбасних, маргарину і продуктів аналогічних, масла вершкового, сиру свіжого неферментованого та сиру кисломолочного, сиру плавленого нетертого і не в порошку, борошна, виробів хлібобулочних, виробів здобних, печива солодкого і вафлів. Незначне зниження (менше 6%) допущено у виробництві молока обробленого рідкого, продуктів кисломолочних, тортів.

Підприємствами легкої промисловості більше як у 2 рази вироблено блузок, туніків, батників, сорочок жіночих та дівчачих, з тканини, понад 5% – пальт, напівпальт, накидок, плащів, курток теплих типу «парки» чи «аляски»  (включаючи  лижні) та виробів аналогічних жіночих та дівчачих, з тканини, на 3,5% – пальт, напівпальт, накидок, плащів, курток теплих типу "парки" чи "аляски" та аналогічних виробів чоловічих та хлопчачих,  з  тканини, проте у двох третин основних видів продукції легкої промисловості міста спостерігається спад виробництва.  На 74–95% зменшено виробництво брюк та бриджів жіночих та дівчачих, з тканини, спідниць та спідниць-брюк, жіночих та дівчачих, з тканини, білизни постільної, до 12% – жакетів, блейзерів, піджаків жіночих та дівчачих, з тканини, суконь та сарафанів жіночих та дівчачих, з тканини.

У целюлозно-паперовому виробництві та обробленні деревини та виробництві виробів з деревини нарощування обсягів спостерігається у 60 % видів продукції. Зокрема, зріс випуск товарів шкільних та канцелярських з паперу та картону, конвертів та листівок поштових з паперу та картону, коробок з паперу та картону для зберігання паперового канцелярського приладдя, коробок, ящиків та сумок з гофрованих паперу та картону, тари  дерев’яної різної, деревини уздовж розпиляної чи розколотої, виробів дерев’яних будівельних та столярних. Водночас зменшено на 14–66% виробництво паркету дерев’яного щитового, вікон, дверей дерев’яних, шпону струганого, брусків, планок та фриз для паркетного або дерев’яного покриття підлоги.

У хімічній та нафтохімічній промисловості зріс випуск половини видів продукції. Більше, ніж за 2009 рік, випущено мила та препаратів поверхнево-активних органічних для використання в якості мила, шампунів, препаратів лікарських на основі алкалоїдів чи їхніх похідних, при зменшенні виробництва засобів миючих та для чищення, вікон і коробок віконних засклених, з пластмаси, виробів пластмасових інших.

Спостерігається нарощування обсягів більшості видів неметалевої мінеральної продукції: елементів конструкцій збірних для будівництва з цементу, бетону чи штучного каменю, блоків та цегли з цементу, штучного каменю чи бетону для будівництва, сумішей бетонних готових для використання на 2–25%. Водночас скорочено випуск стінових будівельних матеріалів на 15,5%, у т.ч. цегли керамічної невогнетривкої – на 20,7%.

У машинобудуванні на 24–59% збільшено виробництво приладів для вимірювання фізичних та хімічних величин, трансформаторів електричних, верстатів для оброблення дерева, приладів та апаратури для автоматичного регулювання та керування, схем інтегральних та мікромодулів, на 3,8% – газомірів. Разом з тим, більше як наполовину зменшено виробництво машин пральних.

Джерело: Головне управління статистики в Івано-Франківській області