друкувати


В івано-франківській міліції не вистачає патрульних

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-01-26 09:30:43

Наявні штати співробітників роти патрульно-постової служби в Івано-Франківському міському відділі УМВС не відповідають вимогам ефективної охорони громадського порядку в обласному центрі Прикарпаття.

В цьому переконаний начальник міськвідділу Володимир Сміх.

«Місто Івано-Франківськ є складним в криміногенному плані, – розповів він, – порівняно з іншими містами та районами області. Щодня на чергування заступає близько 45-50 міліціонерів, в тому числі 10-15 співробітників роти ППС та 6 працівників міліції за рахунок особистого часу. Вони виконують патрулювання по 8-10 піших та 6-8 автомобільних маршрутах. В той же час, штатна кількість співробітників патрульно-постової служби залишається недостатньою і потребує збільшення».

Зі слів пана Сміха, на сьогоднішній день кадрові прогалини вдається перекривати за рахунок військовослужбовців розквартированого в Івано-Франківську батальйону Внутрішніх військ. Півтора десятки його військовиків щодня несуть службу на вулицях міста.

«Крім того, – продовжує головний міліціонер міста, – досягнуто домовленостей з ректором Прикарпатського юридичного інституту МВС про виділення з 1 лютого курсантів Інституту для патрулювання міста по п’ятницях та суботах».

Тим не менш найбільшу надію івано-франківські правоохоронці покладають на створення фінансованої з міського бюджету муніципальної поліції, про що говорилось на нещодавній нараді голів райдержадміністрації при керівництві області. Поланується, що така структура в разі їх створення візьме на себе левову частку охорони громадського порядку в місті, що розв’яже руки міліціонерам для посилення роботи на інших ділянках службової діяльності.

Автор: Сергій БІЛИЙ