друкувати


Хуанде Рамос: Чемпіонат України рівний російському і французькому

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-01-24 01:50:57

Головний тренер дніпропетровського "Дніпра" Хуанде Рамос розповів, які завдання ставить перед собою його новий клуб. Також іспанський фахівець оцінив рівень життя в Україні і зазначив: він був приємно здивований умовами в команді з Дніпропетровська.

- Які завдання стоять перед вашим новим клубом?

- "Дніпро" займає важливе місце серед клубів України, і ми маємо намір пробитися в єврокубки. Історично склалося, що лідерами прем'єр-ліги є "Динамо" і "Шахтар". Але "Дніпро" представив дуже амбіційний проект, що для мене є викликом. Коли клуб підписує з тобою контракт на чотири роки, розумієш, що в тебе по-справжньому вірять.

- Напевно, ви шукали стабільності на тривалий термін після того, як приймали свої попередні команди в середині сезону?

- Так, коли приходиш у команду в розпал чемпіонату, логічно, що багато чого не виходить. Так сталося і в "Тоттенхем Хотспур", і в "Реалі", і в ЦСКА. Зараз переді мною проект зовсім іншого характеру. У нас є 40 днів на підготовку. Маємо намір стати конкурентоспроможними і знайти підсилення, які необхідні, щоб виконувати поставлені завдання. Якщо не цього року, то наступного.

- У "Дніпра" є фінансовий потенціал?

- Російські та українські клуби мають бюджети, що дозволяють робити хороші пропозиції футболістам. Але в той же час деякі з гравців високого рівня не особливо горять бажанням виступати в цих чемпіонатах. Думаю, що Євро-2012 посприяє тому, що такі футболісти змінять своє ставлення до України, будуть більш позитивно сприймати пропозиції з місцевих клубів.

- Як оціните умови роботи і життя?

- Я був приємно здивований, тому що в нашому розпорядженні є все найсучасніше. Стадіону менше двох років, він побудований спеціально до Євро-2012. І рівень життя теж високий. Дніпропетровськ - місто з мільйоном жителів, дуже красиве, цікаве. Тут живеться спокійно, і є все необхідне.

- А як вам рівень чемпіонату України в порівнянні з іншими європейськими лігами?

- Рівень команд близький до рівня середняків Примери (чемпіонат Іспанії - прим. ред.). Іспанія, Англія, Італія і Німеччина йдуть попереду всіх, а вже потім у рейтингу розташовуються такі чемпіонати, як український, французький, російський.

- Не розглядали варіанти роботи в Іспанії?

- Після "Реала" хотілося змінити країну...

- Слідкуєте за Примерою?

- Так. Як і протягом трьох останніх років, "Барса" абсолютно домінує, "Реал" знаходиться близько до "синьо-гранатових". Все це тому, що їхні бюджети приблизно рівні. А от іншим клубам до такого рівня - дуже багато років.

- Ви якось сказали, що "Реал", незважаючи на багатомільйонні придбання, все одно буде так само далеко від "Барси"...

- Так, я дійсно так вважав і продовжую так думати.

Джерело: ТСН