друкувати


Підсумки діяльності промисловості Івано-Франківська у 2010 р.

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-01-22 12:30:46

Згідно з даними головного управління статистики в Івано-Франківській області, промисловими підприємствами м. Івано-Франківська у 2010 р. реалізовано продукції в загальному обсязі 2,95 млрд грн, що на 417 млн грн (16,4 %) більше в порівнянні з минулим роком.

Серед підприємств, що найбільш вагомо вплинули на річний обсяг реалізованої продукції можна відзначити: ПАТ «Івано-Франківський хлібокомбінат» (68,4 млн грн), ПАТ «Івано-Франківський м’ясокомбінат» (61,2 млн грн), ТОВ «Українська побутова техніка» (55,9 млн грн), ТОВ «Тайко Електронікс Юкрейн ЛТД» (46,5 млн грн), ВАТ «Івано-Франківський локомотиворемонтний завод» (44,6 млн грн), ДП «Івано-Франківський комбінат хлібопродуктів» (25,9 млн грн), ТДВ «Івано-Франківськзалізобетон» (25,3 млн грн), ПАТ ВТКФ «Ласощі» (24,3 млн грн).

У переробній промисловості підприємствами з виробництва харчових продуктів та напоїв забезпечено зростання випуску маргарину і продуктів аналогічних на 73,6%, сиру плавленого — на 17,8%, борошна — на 6,5%, печива солодкого і вафлІв — на 4,6%, виробів здобних — на 0,7%, хлібобулочних — на 0,5%. Водночас, зменшено на 55,2-77,8% випуск напоїв безалкогольних, виробів, покритих цукром, виробів кондитерських з желе, круп, на 21,3-26% — виробів кондитерських з цукру, включаючи білий шоколад, без вмісту какао, майонезу, шоколаду та інших продуктів харчових готових з вмістом какао, в брикетах, пластинах чи плитках, на 4,9-19,8% — тортів, виробів макаронних з начинкою, кормів готових для сільськогосподарських тварин та свійської птиці.

Підприємствами легкої промисловості збільшено випуск блузок, туніків, батників, сорочок жіночих та дівчачих, з тканини, у 2,4 раза, пальт, напівпальт, накидок, плащів, курток теплих типу «парки» чи «аляски» (включаючи лижні) та виробів аналогічних жіночих та дівчачих, з тканини — на 5,4%, пальт, напівпальт, накидок, плащів, курток теплих типу "парки" чи "аляски" та аналогічних виробів чоловічих та хлопчачих, з тканини — на 3,5%, проте зменшено на 74,2-94,6% виробництво брюк та бриджів жіночих та дівчачих, з тканини, спідниць та спідниць-брюк, жіночих та дівчачих, з тканини, білизни постільної, на 4,6-11,9% — жакетів, блейзерів, піджаків жіночих та дівчачих, з тканини, суконь та сарафанів жіночих та дівчачих, з тканини.

В обробленні деревини та виробництві виробів з деревини, крім меблів, зріс випуск виробів дерев'яних будівельних та столярних на 19,9%, деревини уздовж розпиляної чи розколотої, завтовшки більше 6 мм, — на 2,4%. Водночас зменшено виробництво паркету дерев'яного щитового на 66,2%, брусків, планок та фриз для паркетного або дерев'яного покриття підлоги на 28%, вікон, дверей, їх рам та порогів, дерев'яних на 14,9%, шпону струганого — на 14,3%.

Збільшено випуск основних видів продукції целюлозно-паперового виробництва: товарів шкільних та канцелярських з паперу та картону на 20,5%, конвертів та листівок з паперу та картону, коробок з паперу та картону для зберігання паперового канцелярського приладдя — на 19,8%.

У хімічній та нафтохімічній промисловості зріс випуск засобів для металургійної, машинобудівної та хімічної промисловості на 77,2%, мила та препаратів поверхнево-активних органічних для використання в якості мила — на 7,7%, шампунів — на 1,3%, при зменшенні виробництва вікон і коробок віконних засклених, з пластмаси на 45,1%, засобів миючих та для чищення — на 38,5%, виробів пластмасових інших — на 11,1%.

Серед видів іншої неметалевої мінеральної продукції скорочено випуск стінових будівельних матеріалів на 15,5%, у т.ч. цегли керамічної неводнетривкої — на 20,7%. Водночас збільшено виробництво елементів конструкцій збірних для будівництва з цементу, бетону чи штучного каменю на 24,9%, блоків та цегли з цементу, штучного каменю чи бетону для будівництва — на 12,5%, сумішей бетонних готових для використання — на 2,2%.

У металургійному виробництві та виробництві готових металевих виробів зріс випуск конструкцій інших, плит, панелей та виробів аналогічних з металів чорних або алюмінію в 2,9 рази, при зменшенні виробництва металоконструкцій будівельних збірних на 40,1%, котлів центрального опалення — на 8%.

У машинобудуванні збільшено виробництво приладів для вимірювання фізичних та хімічних величин на 59,2%, приладів та апаратури для автоматичного регулювання та керування — на 39,5%, трансформаторів електричних — на 29,9%, верстатів для оброблення дерева — на 23,8%, газомірів — на 3,8%. Разом з тим, зменшено виробництво машин пральних на 53,9%.

За 2010р. у добувній промисловості, яка представлена підприємствами з добування корисних копалин , крім паливно-енергетичних, порівняно з 2009р. збільшено видобуток пісковику на 34,3% при зменшенні добування гальки, гравію та щебеню і каменю дробленого на 13,7%.

Джерело: www.mvk.if.ua