друкувати


Студентів вчитимуть культурі за новим посібником

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-01-14 11:56:12

Вищі навчальні заклади є одним з найбільш впливових механізмів формування громадянської культури у молодих громадян України, - переконані автори навчального посібника «Громадянська культура студентської молоді», який було презентовано 12 січня на базі Прикарпатського юридичного інституту Львівського державного університету внутрішніх справ.

Участь в презентації взяли викладачі, аспіранти та викладачі Інституту, інших юридичних навчальних закладів, автори нової книги: доцент кафедри гуманітарних та соціально-економічних дисциплін Івано-Франківського факультету Національного університету «Одеська юридична академія» Ольга Кафарська, викладач кафедри конституційного та міжнародного права Прикарпатського юридичного інституту Ірина Припхан та Людмила Стручкова-Гуменна, а також професор Володимир Кафарський, під редакцією якого посібник побачив світ.

Як стверджує Ольга Кафарська, існують різні способи формування громадянської культури: в сім’ї, школі, трудових колективах. Проте найголовнішим засобом є виховання у вищих навчальних закладах. Це пов’язано, зокрема, з тією обставиною, що саме студентство є на сьогоднішній день найбільш соціально активною частиною населення України. Крім того, саме в студентському середовищі формується майбутня еліта нашої держави.

Здійснивши правовий, соціологічний та педагогічний аналіз типових проявів громадянської культури серед молодих людей, автори книги акцентували свою увагу на основних чинниках, що впливають на розвиток морально-етичних цінностей, якими керуються студенти, виробили практичні рекомендації щодо підвищення ефективності виховних заходів у вітчизняних вишах.

Автор: Сергій БІЛИЙ