друкувати


Хай живе піар. Для комунальних ЗМІ відстояли їх додаткові 800 тисяч

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-01-05 11:30:25

Бурхливу дискусію під час розгляду бюджету Івано-Франківська на 2011 рік викликало питання збільшення на 800 тисяч гривень фінансування комунальних засобів масової інформації обласного центру – телерадіокомпанії «Вежа» і газети «Західний кур’єр».

Найбільше обурення з даного приводу висловив депутат від партія «Третя сила» Юрій Соловей, який вважає, що даний крок зроблено виключно заради піару міського голови і запропонував передати вказані 800 тисяч на потреби житлово-комунального господарства. «Ми залишаємо видатки на житлово-комунальне господарство, медицину і освіту на рівні 2010 року і в той же час на 30% збільшуємо фінансування «Вежі». Навіщо? – зазначив він, –... Може поставити питання, хай вони самі шукають фінансування? В Івано-Франківську є близько 35 засобів масової інформації і всі вони якось виживають без нашої допомоги».

В свою чергу Івано-Франківський міський голова Віктор Анушкевичус нагадав пану Солов’ю, зо всі засоби масової інформації є в принципі збитковими і всі вони так чи інакше дотуються: дотуються власниками, спонсорами тощо. Оскільки власниками «Вежі» та «Західного кур’єра» є міська рада, то і чекати допомоги їм більше немає від кого, крім бюджету міста… Вочевидь, ці аргументи таки спрацювали, оскільки депутати так і не підтримали ініціативу колег з «Третьої сили». За неї проголосували лише Юрій Соловей та його колега по партії Володимир Чорноус. 41 депутат попросту утримався.

Тож хай живе піар!

Автор: Сергій БІЛИЙ