друкувати


На допомогу 12-річній івано-франківській школярці прийдуть чиновники, депутати та бізнесмени

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-12-31 10:00:33

Засідання профспілкового комітету апарату виконавчих органів Івано-Франківська, яке відбулось 28 грудня, вирішило виділити одноденний заробіток службовців апарату Івано-Франківського міськвиконкому на потреби лікування 12-річної мешканки обласного центру Тетянки Мацюк, які терміново потрібна операція з пересадки кісткового мозку в зв’язку із захворюванням на апластичну анемію.

Про це розповів вчора під час брифінгу Івано-Франківський міський голова Віктор Анушкевичус. З його слів, для проведення операції необхідні кошти в сумі 250 тисяч євро, проте німецькі лікарі погодились розпочати лікування за умови предоплати 70 тисяч євро. Решту коштів погодився сплатити БЮлагодійний фонд ім. Штефана Морша, до якого входить один з братів Кличків. На даний час зусиллями громади міста, небайдужих з усієї України та з-за кордону вдалося зібрати 50 тисяч євро. Наразі йдеться, що свій одноденний заробіток віддадуть лише службовці апарату виконкому, проте найближчим часом планується провести відповідні консультації з керівництвом структурних підрозділів, таки як Департамент соціальної політики, що дасть змогу збільшити зібрану суму майже вдвічі.

Крім того, 29 грудня було проведено бесіду з секретарем міської ради Русланом Марцінківим, який погодився спробувати переконати депутатів ради поділитись для благодійних цілей своїм депутатським фондом.

Івано-Франківський міський голова також звернувся до керівників розташованих в обласному центрі великих підприємств, представників малого і середнього бізнесу з проханням також не залишитись байдужими до проблеми маленької івано-франківчанки. «Це звернення, - зазначив він, - насамперед стосується тих, хто заробляє великі гроші, до тих, кому пожертвувати 5-10 тисяч все одно що для пересічного громадянина віддати 5 гривень... Дуже хочеться, щоб ми не були байдужі, щоб громада міста продемонструвала свою злагодженість, свою спільність».

Автор: Сергій БІЛИЙ