друкувати


Громадська приймальня народного депутата України В.Ар’єва в Коломиї

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-12-09 03:52:40

Учора, 8 грудня, до Коломиї завітали народні депутати України Володимир Ар’єв та Микола Катеринчук. Приводом стало відкриття громадської приймальні Володимира Ар’єва, яка співпрацюватиме із соціальною програмою «Народний адвокат» Миколи Катеринчука.

Громадська приймальня народного депутата надаватиме безкоштовні юридичні консультації, допомогу у питаннях, розв’язання яких потребує звернення до органів влади та державних установ. Адвокат Іван Іванків, помічник-консультант Володимира Ар’єва, разом із колегами працюватиме задля допомоги малозабезпеченим, соціально найвразливішим громадянам.

У приймальнях «Народного адвоката», які вже тривалий час діють на теренах Івано-Франківщини, на досвіді переконалися, що прості громадяни України є беззахисними, не мають можливості вiдстояти свої права та інтереси, майно, соціальні гарантії. Надання ефективної юридичної допомоги – функцію, виконання якої не здатна забезпечити задля захисту громадян держава, спільними зусиллями здійснюватимуть у громадській приймальні Володимира Ар’єва, розташованій у приміщенні на розі проспекту Чорновола та бульвару Лесі Українки в Коломиї.

Благословив починання на працю задля блага громадян та освятив офіс приймальні о. Роман Кіцелюк із храму Стрітення Господнього УГКЦ. Він висловив побажання, щоб всі добрі наміри причетних до цієї справи фахівців були реалізовані, щоб праця, яку вони здійснюватимуть, плани, які мають задля добра нашого суспільства, були плідними. Це має велике значення для Коломиї і для околиць, додав отець, адже ті, хто в потребі, зможуть звернутися з надією, що їх вислухають і зарадять у їхніх справах.

Київські гості не зволікаючи засвідчили готовність працювати на результат. Володимир Ар’єв свідомий того, що в найсерйозніших випадках потрібна буде безпосередня підтримка народного депутата.

– Я приїжджатиму до Коломиї, але в Києвi багато роботи, тож привiз уже готові проекти моїх депутатських звернень на підтримку майбутніх звернень Івана Іванківа, щоб вiн міг працювати якомога ефективніше, – одразу перейшов до справи народний депутат.

Вiн висловив сподівання, що спільними зусиллями громадської приймальні та соціального проекту «Народний адвокат» вдасться забезпечити коломиянам, жителям Коломийського та сусідніх районів захист, розуміння і підтримку.

– Поєднання роботи депутата та юридичної сфери є значно дiєвим для громадян. Особливо враховуючи, що

більшість проблем чиновники розв’язують дуже повільно або й зовсім не докладають для цього зусиль, – переконаний Микола Катеринчук, лідер Європейської партії.

Він упевнений, що Володимир Ар’єв зі своєю командою, з допомогою кваліфікованих юристів та за сприяння соціальної програми «Народний адвокат» змiнять стан справ, дадуть хiд не одному процесу. Вiд своєї команди він пообіцяв організаційну та юридичну підтримку.

Успішні перспективи цього починання пан Катеринчук окреслив, посилаючись на результативність роботи приймалень «Народного адвоката». Вони діють у деяких регіонах України вже понад 8 років, отримують багато подяк, i за час роботи не траплялося жодних образ.

Серйозність намірів команди В. Ар’єва, на його думку, засвідчує і той факт, що приймальню створюють вже після виборів, а отже, це не тимчасовий проект. Громадська приймальня діятиме на постійній основі.

Народні депутати часто навідуються в регіони, але це не означає, що вони там працюють. Громадська приймальня власне має стати осередком діяльності народного обранця на місцях. В. Ар’єв зізнався, що у Верховній Раді наразі годі реалізувати якісь ініціативи, тож він вирішив зосередитися на роботі в округах.

Пан Ар’єв, обраний депутатом від «Народної самооборони», був закріплений за Івано-Франківською областю. Одному, каже, важко охопити цілу область, тож намагається налагодити плідну взаємодію з громадою там, де є готовi до сумлiнної, безперервної роботи фахiвцi. Вiн не вiдкриває приймальню про око. Народний депутат цілком довіряє Івану Іванківу і переконаний у плiдних перспективах праці в Коломиї.

Володимир Ар’єв має величезний досвід розслідувань політичного, соціального та антикорупційного спрямування. Тож його громадська приймальня своєю діяльністю практично чинитиме опір зловживанням з боку влади, зокрема місцевої.

Народний депутат попереджає, що спокійне життя чиновників закінчилося. Діяльність органів влади та державних установ перебуватиме під пильним оком. Громадянам же слід порадитися із фахівцями, перш ніж діяти самотужки у складнiй ситуацiї, попереджає народний депутат. У громадській приймальні Володимира Ар’єв кожен зможе отримати кваліфіковану, безкоштовну юридичну допомогу у розв’язанні спірних питань, захисті своїх інтересів і прав в судах та інших органах.

Автор: Віта БОЙЧУК