друкувати


Івано-франківці не вважають владу за владу і подумують про пістолет

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-12-07 11:01:51

«Що для мене борги перед МВФ?» Таке запитання поставив собі кожен учасник організованого лідером обласної «Пори» Русланом Коцабою бліц-опитування, яке відбулося 6 грудня на Вічевому майдані обласного центру.

Бажаючим взяти участь в голосуванні на вибір було запропоновано п’ять варіантів відповіді, а саме: «підтримую кредитну політику Уряду і МВФ»; «підтримую групові звернення громадян України щодо зняття з себе відповідальності за зовнішні борги нашої держави»; «не вважаю себе боржником»; «якщо влада – не влада, то і борги – не борги» та «потрібен Закон про короткоствольну нарізну зброю».

Як виявило голосування, найбільшу підтримку в масах мають два варіанти ставлення до зовнішніх боргів України: «якщо влада – не влада, то і борги – не борги» і, що найбільше вразило організаторів – варіант про легалізацію коротко ствольної зброї. Другий варіант, на думку пана Коцаби, змушує замислитись щодо ситуації в суспільстві, оскільки свідчить про те, рівень соціального невдоволення наближається до точки кипіння.

Заслуговує на увагу також той факт, що у кредитної політики Уряду знайшлися і свої прихильники. За її підтримку проголосували два учасники бліц-опитування.

Нагадаємо: Руслан Коцаба нещодавно відзначився тим, що надіслав відкрите звернення на адресу директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Домініка Стросс-Кана, про що Коломия ВЕБ Портал повідомляв раніше. «Юридичні наслідки цього відкритого звернення, – прокоментував політик своє звернення, – є мінімальними, бо ж таку владу «достойників» собі обирали, але  громадянське значення підтримки руху мирного спротиву, який підкаже нашій владі, що громада її перестає сприймати за владу – перспективне».

Автор: Сергій БІЛИЙ