друкувати


Ветерани – не баласт суспільства

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-12-06 05:38:00

Організація ветеранів 38-ї армії (корпусу) підбила підсумки своєї майже трирічної діяльності. Нагадаємо, що ця організація була створена у січні 2007 року ініціативною групою офіцерів запасу та у відставці, які проходили службу у колишньому потужному військовому об’єднанні, штаб якого дислокувався у Івано-Франківську. На сьогодні вона налічує понад 400 членів у семи осередках ветеранів.

- За час нашого існування ми провели велику практичну роботу по наданню допомоги ветеранам, - розповів член ради організації ветеранів 38 армії (корпусу) полковник запасу Володимир Мойсеєнко. - 25-ть ветеранів Великої Вітчизняної війни отримали сучасні тонометри, 77-ми було надано матеріальну підтримку, надано суттєвої допомоги в капітальному ремонті квартири учасника Параду Перемоги Миколи Денисюка, крім цього за сприянням нашої організації всі ветерани 38-ї армії отримують передплату на газети «Ветеран України» та «Прикарпатська правда».

За поданням організації її члени були нагороджені орденом Богдана Хмельницького І та ІІ ступенів, грамотами Кабінету Міністрів України, 44 ветерани отримали медаль «65 років Перемоги у Великій Вітчизняній Війні». Крім цього багато робить ця організація для впорядкування могил загиблих у Другій Світовій війні, сприянню роботи музею «Герої Дніпра», значною є внесення ветеранів у військово-патріотичне виховання підростаючої молоді.

- Одним з пріоритетів нашої організації є сприяння створення умов по соціальній та професійній адаптації звільнених у запас або у відставку військо службовців, - продовжує полковник запасу Володимир Мойсеєнко. - також ми намагаємось зробити все можливе, щоб в нашій області нарешті з’явився госпіталь для ветеранів. Адже наша область єдина в усій Україні де немає подібного лікувального закладу. Отже роботи в нас чимало і ми будемо її робити.

Автор: Підполковник Тарас Грень, Західний регіональний медіа-центр МО України