друкувати


Сьогодні ЦВК визначить долю наступних виборів Ради

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-11-22 11:01:29

Центральна виборча комісія (ЦВК) 22 листопада має визначитися щодо оголошення початку виборчого процесу з проведення чергових виборів до Верховної ради.

Згідно з нормами виборчого законодавства сьогодні спливає термін для оголошення ЦВК початку виборчого процесу.

Як відомо, Конституційний суд 19 листопада підтримав проведення чергових виборів до Верховної ради в жовтні 2012 року замість березня 2011. Таким чином, судді КС вирішили, що дату виборів мають визначати норми скасованої Конституції 2004 року.

Рішення КС терміново підтримали депутати Верховної ради, проголосувавши в першому читанні за відповідні зміни до Конституції, які на рік продовжують нардепам термін повноважень. В другому читанні закон розглянуть аж на наступній сесії парламенту, але ЦВК має вже сьогодні винести свій вирок.

Нагадаємо, що думки членів ЦВК з цього приводу розділилися. Так, заступник голови ЦВК Андрій Магера заявляє, що жодних сумнівів, що вибори мають відбутися 27 березня наступного року, бути не може.

А член ЦВК Михайло Охендовський заявляє, що говорити про цю дату можна лише з точки зору політичної доцільності, а не права.

Джерело: ТСН.ua