друкувати


Творчий вундеркінд

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-11-22 01:00:15

Виставкою дитячого малюнку вже нікого не здивуєш. Однак якщо усі ці малюнки — справа рук одного десятилітнього хлопчика, це вже небуденна експозиція.

Творчість наймолодшого з відомого клану Вірастюків — Івана — особлива тема. Хлопчик малює з 3-х років. У свої 10, кажуть професійні художники, має інтуїтивне відчуття композиції та легкість побудови найскладніших зображень з першого ж разу, без корекцій. Окрім того, творчий вундеркінд не на жарт захоплюється скульптурою.

Барвисті пластилінові скульптурки мініатюрних розмірів схожі на ювелірні дива. Серед них — абсолютно незвичайні створіння, які отримують відповідні імена. Натхнення юного художника мешкає у його улюблених книгах, мультфільмах та комп'ютерних іграх. Воно навідує митця щоденно. Батьки кажуть — пластиліну не напасешся. Однак вважають за необхідне якомога менше забороняти — аби не завадити плеканню потенційного майбутнього генія. У цій експозиції — далеко не все, створене юним художником за 7 років творчості. На першій виставці робіт Івана Вірастюка — лише найсвіжіші доробки. Добірку мальованих та скульптурних драконів і динозаврів з-під дитячої руки доповнюють полотна його майбутнього вчителя — Романа Бончука.

Джерело: Радіо «Західний полюс»