друкувати


В Коломийському районі відзначено День працівника сільського господарства

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-11-18 05:35:14

Традиційно, 19 листопада, в Україні відзначають професійне свято - День працівників сільського господарства, в час, коли підбито підсумки господарювання.

Цьогорічне свято для селян і спеціалістів господарств Коломийського району особливе – повні комори і полиці крамниць засвідчують про напружену клопітку працю тих, хто і вдень, і вночі, в кожну пору року, не знають втоми навіть тоді, коли всі святкують. Цьогоріч сільгоспвиробники Коломийщини професійне свято відзначають з особливими успіхами, враховуючи складні кліматичні умови. Однак, незважаючи на це, у рослинній галузі відчутно крок до запровадження сучасних технологій і сортів, дотримання агротехнічних вимог вирощування сільськогосподарських культур, використання високо репродукційного насіння. В цьому заслуга, безперечно, спеціалістів господарства. На території Коломийського району функціонують 17 м’ясопереробних підприємств, якими у 2010 році перероблено та реалізовано 505 тонн продукції, 9 пекарень, 6 млинів. Найпотужнішими підприємствами району є ТзОВ "АБО-МІКС". Понад 80 відсотків сільськогосподарської продукції виробляється в особистих господарствах населення району.

18 листопада 2010 року в Народному домі м.Коломиї до початку свята запрошених вітав муніципальний оркестр народних інструментів "Гуцулія" відділу культури і туризму Коломийської райдержадміністрації, діяла виставка сільськогосподарської продукції, де бажаючих частували справжньою українською ковбасою, пухкими пампушками, солоними огірками, помідорами та багатьма смачними виробами. Під час урочистостей працівників сільського господарства та ветеранів привітав голова Коломийської районної державної адміністрації Михайло Негрич, який, звертаючись з вітальною промовою, зокрема наголосив, що аграрний сектор економіки складає основу життя держави та добробуту її громадян і завдяки трудівникам в кожній оселі є хліб і до хліба.

Про соціальну важливість сільськогосподарської галузі говорив начальник агропромислового комплексу райдержадміністрації Михайло Соповський. "Цьогоріч вдалося зібрати 47,2 тис тонн зерна, при урожайності 29,3 центнерів з гектара. Найвищої урожайності досягли: АТЗТ "Степан Мельничук", ТзОВ "Прут-Генетик", ТзОВ АПФ "Левада", ТзОВ "Агро-Дует", ТзОВ "Корнич". Над вдосконаленням технологічних процесів та оновленням обладнання постійно працюють в м’ясопереробних цехах Агрофірми "Прут", ПП "Гермес-1", КП "Виробничник". "Слід відмітити успішну роботу сільських та селищних рад по заготівлі молока та м’яса", - наголосив Петро Михайлович, - це Сопівська, Раківчицька та Великоключівська сільські ради". Від імені сільських трудівників він подякував за глибоке розуміння і всебічну допомогу керівництву обласної державної адміністрації та головного управління агропромислового розвитку, керівництву райдержадміністрації, сільським та селищним головам. Петро Михайлович також поділився враженнями від поїздки до Києва, де в офіційній обстановці відбулося святкування професійного свята.

Щирими оплесками на сцену було запрошено для нагородження грамотами кращі колективи, працівників фермерських господарств, та ветеранів. Серед них – колишній голова Коломийської районної ради, Василь Жибак, голова районної державної адміністрації Михайло Наконечний та багато інших.

"Сердечна вдячність за вашу звитяжну працю на благо України, - звернувся до запрошених на сцену Михайло Негрич, - міцного вам здоров’я та шана за любов і відданість до рідної землі.

Привітання та нагородження були не єдиними подарунками для запрошених. Святкування продовжилося великим концертом. А розпочали концертну частину учасники художнього колективу "Наспів" села Мишин. Вітали трударів танцювальні та аматорські художні колективи, вокальний ансамбль "Станіславна" з м.Івано-Франківська, зразковий фольклорний колектив "Писанка" с.Сопів, народний аматорський фольклорний колектив "Ключівські візерунки", народний аматорський хореографічний колектив "Прикарпаття БК с.Велика Кам’янка" та багато інших.

Хвала рукам, що пахнуть хлібом!

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА