друкувати


Від початку року у пожежах на Коломийщині загинуло 4 осіб

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-11-17 04:30:30

Від початку 2010 року на Коломийщині трапилося 100 пожеж, в яких загинули 4 особи.

Кожна 10 пожежа виникає внаслідок несправності пічного опалення, застерігають у відділі Державного пожежного нагляду Коломийського РУ ГУ МНС в Івано-Франківській області.

Віками люди топлять печі, але й досі часто-густо не знають, як робити це правильно.

Обставини різні: поява в конструкції тріщини унаслідок перегрівання, використання для розпалювання легкозаймистих, горючих речовин.

Пожежі, як правило виникають на горищі, і гасіння пожежі ускладнюється тим, що горища закладені різними речами. Тому потрібно слідкувати, щоб димарі були оштукатурені і на горищі утримувався порядок, не складати речі безпосередньо біля димоходів. Часто біля печей встановлюють меблі, дитячі ліжка, сушать одяг, дрова. Це дуже небезпечно.

У відділі Держпожнагляду нагадують про необхідність дбати про належний стан протипожежного захисту власної оселі, дотримуватись правил безпеки життєдіяльності в побуті, на робочому місці та під час відпочинку.

Причиною пожежі в цей період може стати і відкритий вогонь, і паяльні лампи, якими інколи розігрівають замерзлі водопровідні труби, сірники в руках дітей, залишені дорослими без нагляду.