друкувати


Багатодітний? Покажи посвідчення

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-11-17 12:03:09

Комунальні служби Івано-Франківська безпідставно відмовляють багатодітним сім’ям у наданні пільг.

Введення на законодавчому рівні спеціальних посвідчень для членів багатодітних сімей створило передумови для порушення їх прав на пільги при оплаті комунальних послуг. «Сьогодні, – розповідає «Експресу» начальник управління сім’ї, молодіжної та гендерної політики Івано-Франківського міськвиконкому Володимир Соловйов, – деякі комунальні служби розглядають такі посвідчення як єдиний документ, який посвідчує особу члена багатодітної родини і на цій підставі відмовляють таким людям у наданні передбачених законом пільг».

Проблема полягає в тому, що великий обсяг роботи з видачі посвідчень не дозволяє швидко документувати ними усіх людей, які мають право на пільги. Зокрема, як стверджує пан Соловйов, тільки в місті Івано-Франківську, нараховується близько 800 багатодітних батьків і близько 2 тисяч дітей з багатодітних сімей.

«Такі посвідчення, – продовжує чиновник, – не єдиний документ, який посвідчує особу даної категорії людей. такими документами можуть бути довідка з ЖЕО про склад сім’ї, свідоцтва про народження дітей тощо. В зв’язку з цим відмова у наданні пільг на підставі відсутності посвідчення є протизаконною».

Автор: Сергій БІЛИЙ