друкувати


Голубівники України, Росії, Білорусі та Молдови з'їхались на Прикарпаття

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-11-16 05:45:40

Голубівники України, Росії, Білорусі та Молдови з'їхались на Прикарпаття, аби показати своїх пернатих улюбленців. В Івано-Франківську відбулася Міжнародна виставка-конкурс голубів. Її відвідувачі мали змогу не лише помилуватися рідкісними породами птахів, а й придбати їх.

У Зеновія Ковальчука дві пристрасті в житті — бджоли і голуби. Голубів чоловік полюбив ще з дитинства. І ось уже більше півстоліття розводить пернатих. Нині у його рідному помешканні, на горищі, живе більше сотні мастистих птахів. Доглядає за ними вся родина. Зеновій Ковальчук, голубовод: «В мене діти люблять голуби, жінка любить голуби. Так шо з голубами в мене і порядок, і не хворіють. Вожу їх у Львів, в Тернопіль на виставку. Всюди. Куди я, туди і голуби».

На виставці представлено кілька сотень птахів. Здебільшого це декоративні породи. Один ряд займають і спортивні. Володимир Мриць тренує таких пернатих. Його птахи нині можуть похвалитися численними нагородами. Один із його голубів — фаворит. За останніх три місяці він побував у кількох містах України, пролетів тисячі кілометрів.

Володимир Мриць, голова Івано-Франківського клубу спортивно-поштових голубів: «Тоді, коли ми запускали їх, в нас на Франківщині цілий день лив дощ. Не дивлячись на погоду, голуб — перший на клуб. Вот, бачите — Дніпропетровськ — перше місце. Вот, це чемпіон».

Організатор виставки — Івано-Франківський Клуб голубівників. Сьогодні вони активно займаються розвитком голубівництва на Прикарпатті, а також готують собі гідну заміну.

Виставка птахів миру в Івано-Франківську відбувається щороку. Цьогорічна, кажуть організатори — вдалась. Голубівники привезли понад 120 порід птахів. Деякі з них — рідкісні і дорогі. Наприклад, за пару «німецьких барабанщиків» просять кілька сотень євро.

Джерело: ОТБ "Галичина"