друкувати


Прикарпаття заборгувало Пенсійному фонду 35 млн грн

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-11-16 05:05:15

На засіданні колегії Івано-Франківської облдержадміністрації начальник Головного управління Пенсійного фонду України в області Петро Данилюк поінформував про те, що протягом 10 місяців поточного року до бюджету означеного фонду надійшов 1 млрд 733 млн грн, що на 15 % більше у порівнянні з відповідним періодом минулого року.

Однак, ця сума, за словами Петра Данилюка, не достатня для забезпечення потреб області у таких коштах навіть на 50%.

Прикарпаття, як наголошувалося, заборгувало Пенсійному фонду 35 млн грн. Зокрема, за словами Петра Данилюка, боргують в Івано-Франківську (13 млн грн), Калуші (2,6 млн), Тисменицькому (2,5 млн грн), Галицькому (1,2 млн грн), Коломийському районах (майже 1 млн грн).

Як прозвучало на колегії, 22% від загальної заборгованості складають борги комунальної сфери.  Найбільші боржники – місто Івано-Франківськ, Тисменицький та Рогатинський райони.

«На превеликий жаль, в області є такі підприємства, які мають кошти на своїх рахунках, але не сплачують до Пенсійного фонду, – зазначив на прес-конференції після колегії голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк. – Вони використовують ці гроші на власний розсуд. А до Пенсійного фонду треба сплачувати. Так само необхідно відійти від виплати зарплати у конвертах».

За словами Михайла Вишиванюка, працівниками податкової адміністрації в області виявлено 3700 випадків таких неофіційних виплат. Ці факти також не сприяють наповненню бюджету Пенсійного фонду.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА