друкувати


19 листопада у Івано-Франківську відбудеться аукціон з продажу права оренди на землю

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-11-15 12:00:12

Аукціон з продажу права оренди на землю має відбутися у Івано-Франківську 19 листопада. На торги влада виставила 5 ділянок загальною площею майже 8 гектарів.

Усі вони розташовані на Калуському шосе. Площа найменшого лота — 20 сотих, найбільшого — майже 5 гектарів. А вартість метра квадратного коливається від 200 до 250-ти гривень. Потенційний переможець отримає в користування ділянку терміном на 25 років. Якщо аукціон виправдає очікування організаторів, міський бюджет поповниться на 19 мільйонів гривень.

Чиновники переконують — зараз найбільш вигідний момент отримати землю. Щоправда до порад чиновників потенційні покупці чомусь не прислуховуються. Наразі місто не отримало жодної заявки на участь в аукціоні. Забудівники мають свої аргументи проти запропонованих владою цін. На їхню думку вони занадто високі. Та й викуп права оренди на землю не звільняє від щомісячної плати за неї в бюджет. Єдине що тішить, кажуть забудівники, — прозорий процес надання землі в оренду. Влада не спокусилась на можливість розподілу територій в кулуарах, а виставила ділянки на відкриті торги.

Джерело: Радіо «Західний полюс»