друкувати


Протягом зими епідемії свинячого грипу не прогнозують

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-11-15 09:45:54

Протягом зими епідемії свинячого грипу не прогнозують. Про це заявили у Всесвітній організації здоров'я.

"Якщо говорити про торішній штам - AH1N1 - то він у цьому році, ймовірно, не призведе до масових захворювань. Втім, ми очікуємо традиційного сезонного грипу, і інфекції спричинить або той же AH1N1, або ж вірус Н3N2. І кращим способом запобігти захворюванню на грип є щеплення. Особливо це стосується груп ризику", - заявив спікер ВООЗ Грегорі Гертль.

Згадуючи звинувачення комісії з охорони здоров'я ПАРЄ у необґрунтованому роздмухуванні паніки навколо грипу, він зазначив, що минулого року пандемія свинячого грипу справді була.

Пан Гертль також додав, що вакцинація - це найбільш дієвий інструмент для запобігання захворюваності та смертності. Крім того, він зазначив антивірусні засоби у боротьбі з інфікуванням.

Як повідомлялося, Україні прогнозують епідемію грипу, однак він буде не пандемічним, а сезонним. Цього року провідним збудником, за прогнозами, буде H3N2. Він складається відразу з трьох вірусів, що раніше вже циркулювали, і входить до складу сучасних вакцин, тож населення матиме змогу отримати специфічний захист від цього вірусу.

Джерело: ТСН.ua