друкувати


Результати медоглядів школярів доволі невтішні

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-11-10 03:45:20

В Івано-Франківську завершуються обов'язкові медогляди. Під пильне око лікарів потрапляють усі без винятку діти віком від шести до сімнадцяти років. Нині довідки про стан здоров'я мають понад 98% учнів.

Решта повинні пройти медогляд до кінця листопада. Результати, констатують медики, доволі невтішні. Школярі ростуть кволими. За результатами оглядів та з урахуванням стану здоров'я, учням надаються індивідуальні рекомендації щодо відвідування уроків фізичного виховання. Для цього, кажуть в управлінні освіти, сформовано основні, підготовчі та спеціальні групи фізвиховання.

Турбує медиків й розповсюдженість серед дітей шкільного віку дефектів постави. Аби боротися з цією недугою освітяни встановлюють у школах спеціальні парти. Медики розробили навіть спеціальні дитячі програми боротьби зі сколіозом. Медогляди школярів відтепер проходять у присутності батьків. Таким чином вони можуть дізнатися про існуючі проблеми зі здоров'ям власної дитини, а потім усунути їх чи провести профілактику. Загалом цього року в Івано-Франківську профілактичний медогляд пройшли понад 20 тисяч дітей шкільного віку.

Джерело: Радіо «Західний полюс»