друкувати


Газове господарство Івано-Франківської області до зими готове

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-11-10 04:00:34

Газове господарство Івано-Франківської області до зими готове. Всі ремонти,як капітальні, так і поточні практично завершені. А от зі споживачами картина менш втішна. Попри вчасні проплати, люди не дотримуються правил безпеки. 900 помешкань області наразі відключені від газу.

Причина несанкціоноване втручання в мережі. Від початку року, кажуть в іванофранківськгазі, на Прикарпатті виявлено 9 тисяч порушень. Люди,переконують газовики, нехтують правилами безпеки, вдаються до послуг нелегальних фірм з газопідключення або ж все роблять самотужки. Звідси більше десятка випадків отруєння чадним газом, окремі з них летальні. Ще одна серйозна проблема, каже Володимир Купчак, зношена система опалення в області.

Західна Україна першою зазнала газифікації як результат 30% обладнання на Прикарпатті 40-річної давності. правила жорсткі — їх потрібно відключати. Однак біда в тому, що застарілими приладами газової експлуатації користуються переважно пенсіонери. Які не мають змоги купити сучасні пристрої. На контролі газовиків і димохідні газові котли. Кажуть,їх напередодні зими потрібно чистити. Досі цього не зробили у близько 300 будинках, та понад шести тисячах квартир. Саме ця проблема є причиною накопичення чадного газу в приміщеннях.

Джерело: Радіо «Західний полюс»