друкувати


У Надвірній на Прикарпатті будуть перевибори

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-11-09 02:20:28

На Прикарпатті будуть перевибори. Щоправда лише по одному мажоритарному округу в місті Надвірній. Там унікальний випадок. Дві жінки кандидати в депутати набрали однакову кількість голосів. За кожну з них проголосувало по 55 виборців.

Голова Надвірнянської ТВК Роман Пристай не приховує свого здивування. Каже така випадковість трапляється раз на мільйон. Аби впевнитись у достовірності результату, перераховували голоси по 18 виборчому округу кілька разів. Як то кажуть із пісні слів не викинеш. Тож ТВК уже готується до пере голосування. 18-ий виборчий округ у місті Надвірна налічує понад 600 виборців. Свої кандидатури по мажоритарному округу висунули 6 політичних партій.

В лідерах опинилися двоє кандидатів — одна представляє Батьківщину, інша Громадянську позицію. Обидві жінки творчі люди — журналіст та співачка. Опонентки з розумінням поставилися до ситуації. Кажуть хороші стосунки між собою збережуть, однак боротися готові до кінця. А от у самих Надвірнянців виборчий запал дещо згас. На повторні вибори іти не всі охочі. Тим паче,що у депутатах розчарувалися. Попри це у місцевій ТВК прогнозують високу явку виборців. Адже обидві кандидатки представляють потужні політичні сили. Тож 14 листопада надвірнянці знову голосуватимуть.

Джерело: Радіо «Західний полюс»