друкувати


Жінки за своєю природою відрізняються більшим ступенем емоційності, ніж чоловіки

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-11-09 07:00:18

В середньому вісім з десяти чоловіків в проблемах, що виникають у сім'ях, схильні звинувачувати представниць прекрасної статі, свідчать результати дослідження, проведеного британськими вченими.

Найчастіше конфлікти виникають з приводу розподілу сімейного бюджету, звичок та уподобань. Ще одна важлива причина – неприйняття когось з родичів чоловіка. У цілому близько третини британців зізналися, що вважають свої сім'ї неблагополучними.

Більшість конфліктів, що виникають у сім'ях, сходять нанівець протягом року. Проте в одному з п'яти випадків родичі не розмовляли між собою впродовж трьох років, а в кожному десятому випадку розбіжності не припинялися протягом 20 років і більше.

Третина опитаних повідомила, що внаслідок протиріч вони довгий час не спілкувалися або до цих пір не спілкуються зі своїми матерями.  Друге місце за кількістю скандалів належить батькам. На третьому місці знаходяться нестабільні відносини з сестрами.

В опитуванні брали участь жителі Великобританії обох статей і різних вікових категорій. На думку дослідників, напружені відносини з прекрасною половиною родичів пов'язані не тільки з тим, що жінки за своєю природою відрізняються більшим ступенем емоційності, ніж чоловіки, але й, головним чином, з тим, що жінки легше зізнаються, якщо в їх сім'ї відсутнє взаєморозуміння і гармонія. Незважаючи на отримані результати, жінки сильніше переживають подібні ситуації і більше хочуть примирення.

Джерело: ТСН.ua