друкувати


До бюджету стягнуто понад 5 млн грн податкового боргу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-11-09 03:00:10

Одним з завдань органів державної податкової служби є стягнення податкового боргу в тому числі в судовому порядку. Для забезпечення виконання судових рішень та мобілізації коштів до бюджету податкові інспекції тісно взаємодіють з органами державної виконавчої служби.

З цією метою податкові інспекції в оперативному режимі направляють до територіальних відділів державної виконавчої служби інформацію про наявні рахунки підприємств-боржників. Крім того, надається інформація про дебіторів боржників із зазначенням їх майнових активів, на які може бути звернено стягнення, а також передаються акти опису майна боржника стосовно якого винесено судове рішення. Так, за 9 місяців п.р. податковими інспекціями області передано до суду 1154 позовів про стягнення податкового боргу з боржників на загальну суму 91,5 млн грн.

Загалом станом на 01.10.2010 року у виконавчому провадженні знаходиться 574 наказів судів про стягнення податкового боргу на загальну суму 47,2 млн грн. Завдяки спільній співпраці та взаємодії органів державної податкової служби та державної виконавчої служби територіальних управлінь юстиції до бюджету мобілізовано понад 5,0 млн.грн. податкового боргу.

Джерело: Відділ погашення прострочених податкових зобов’язань ДПА в Івано-Франківській області