друкувати


АМК зобов'язав 11 підприємств знизити ціни на молоко, сир і масло

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-11-05 02:11:04

Антимонопольний комітет України (АМКУ) зобов'язав 11 найбільших гравців ринку молочної продукції забезпечити в листопаді цього року поетапне зниження оптово-відпускних цін на молоко, сметану, вершкове масло і твердий сир.

Як повідомляється в прес-релізі АМКУ в п'ятницю, про результати розгляду вимог підприємства повинні повідомити в 10-денний термін.

Знизити вартість продукції комітет зажадав від компанії "Мілкіленд-Україна", ТОВ "Управляюча компанія" Терра Фуд ", ВАТ" Молочний Альянс ", ТОВ" Юнімілк ", ТОВ" Данон ", ВАТ" Вімм-Білль-Данн Україна ", корпорації" Клуб Сиру ", ЗАТ" Галичина ", ВАТ" Шосткінський міськмолкомбінат ", ТОВ" ВО "Моліс" і ЗАТ "Лакталіс-Миколаїв".

" Комітет висуває жорсткі вимоги до найкрупніших виробників молочної продукції та очікує на беззаперечне та оперативне їх виконання. Наступним нашим кроком буде надання рекомендацій роздрібним мережам щодо зменшення кінцевих цін на ті продукти, на які буде знижено оптово-відпускні ціни", - зазначив в.о. голови АМКУ Юрій Кравченко.

У повідомленні наголошується, що ці підприємства також повинні сприяти укладанню прямих контрактів щодо реалізації молочної продукції з торговельними мережами, утримуватися від економічно необґрунтованого підвищення цін на соціально значущі молочні продукти.

Як відзначили в АМКУ, протягом вересня поточного року вартість молочної продукції зросла в переважній більшості регіонів Україні, на що, як пояснили молокопереробні підприємства, вплинуло підвищення закупівельних цін на сировину.

При цьому в жовтні цього року відбулося поступове зниження закупівельних цін на незбиране молоко. Однак темпи зниження оптово-відпускних і роздрібних цін на молочні продукти, за даними комітету, значно відрізняються. Причому в окремих регіонах зниження цін на молочні продукти не спостерігається взагалі.

" Ми дійшли висновку, що для врегулювання цінової ситуації на ринках молочних продуктів необхідно досягти виваженого балансу між закупівельною та роздрібною ціною. На сьогодні такий баланс порушений, що призводить до встановлення завищених цін на молочні продукти", - йдеться в повідомленні АМК.

Джерело: ТСН.ua