друкувати


Команда президента В.Януковича готується до масштабної кадрової ротації в Кабміні

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-11-05 10:55:02

Команда президента Віктора Януковича готується до масштабної кадрової ротації в Кабміні, повідомляє газета "Дело".

Серед губернаторів, що мають шанси після успішно проведених місцевих виборів увійти в уряд, значаться прізвища прем'єр-міністра Криму Василя Джарти і губернатора Вінниччини Миколи Джиги.

Першому пророкують посаду міністра транспорту. Зараз це крісло займає людина народного депутата від Партії регіонів і основного спонсора Блоку Литвина Василя Хмельницького - Костянтин Єфименко. На користь звільнення Єфименка говорять і нападки на його відомство з боку керівника КРУ Петра Андрєєва.

Що стосується Джиги, то йому пророкують посаду міністра внутрішніх справ. Чинний міністр Анатолій Могильов, як очікується, буде відправлений на роботу до Криму. Сам головний міліціонер країни версію про своє переведення на роботу в Сімферополь не коментує, хоча Могильов заявив, що він буде виконувати будь-яке рішення президента.

Крім того місце глави Мінекономіки Василя Цушка може зайняти екс-керівник Податкової адміністрації в уряді Тимошенко Сергій Буряк. У свою чергу, Цушко в такому випадку, ймовірно, перейде посаду міністра з питань надзвичайних ситуацій. Крім Цушка на цю посаду можуть призначити Анатолія Присяжнюка, який зараз керує Київською областю.

Зміни пророкують і Міністерству охорони здоров'я. Нині відомство очолює Зіновій Митник. Міністр виграв місцеві вибори по одному з мажоритарних округів в Івано-Франківській області і тепер зможе поступитися своєю посадою. До такого сценарію Митника підштовхує давній конфлікт з "регіоналами", які курирують питання медицини в парламенті. У результаті відомство може очолити або екс-перший заступник міністра охорони здоров'я Олександр Орда, або нинішній секретар РНБО Раїса Богатирьова. А її місце, за даними різних джерел, найближчим часом дістанеться екс-генпрокурору Олександру Медведько. За іншою версією, Богатирьовій в цьому кадровому пасьянсі може дістатися посада ректора Медуніверситету імені Богомольця.

Після офіційного оголошення результатів місцевих виборів в Одесі мером міста став голова Антимонопольного комітету Олексій Костусєв, тому його крісло у відомстві також спорожніє. Є шанс, що його пост займе нинішній заступник Костусєва і брат першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна Рафаель Кузьмін.

"Ротації в Кабміні, безумовно, будуть. Це стосується і Мінтрансу, і Міноборони, і Мінздоров'я. Але це все буде вирішувати президент, тому остаточного сценарію ніхто не знає", - повідомив депутат Святослав Піскун.

Нагадаємо, у четвер, 4 листопада, Верховна рада зняла з розгляду зареєстровані депутатами від опозиції проекти постанов про звільнення міністрів уряду Миколи Азарова.

Джерело: ТСН.ua