друкувати


"Шахтар" - "Арсенал": Гірники дотрималися слова

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-11-04 10:09:56

Чемпіони України переграли на "Донбас Арені" команду Венгера, взявши реванш за поразку у Лондоні.

Після розгромної поразки у Лондоні (1:5) гравці та тренери "Шахтаря" два тижні чекали матчу-відповіді. І тільки-но Массімо Бузакка сповістив про початок цієї гри, як господарі кинулися до воріт суперника. Вони настільки захопилися своїми атаками, що вже на 10-й хвилині проґавили контрвипад Тео Уолкотта. Той утік від захисників, що прийшли на розіграш кутового, і не зближаючись із Андрієм П'ятовим поклав м'яч у дальній від себе нижній кут.

Донеччани недовго переживали цей казус, організувавши у відповідь масований наступ. Двічі пробачав оборону "канонірів" Жадсон - після першого його удару з близької відстані на шляху м'яча виріс захисник гостей, а другий "постріл" хавбека прийняла на себе стійка воріт Лукаша Фаб'янського. Незабаром Дмитро Чигринський мало не вразив ціль, добиваючи м'яч після чергового сейву поляка.

"Шахтар" і надалі продовжував тиснути, подовгу не випускаючи "Арсенал", у складі якого були відсутні відразу кілька гравців основи, за центр поля. Затяжний штурм увінчався успіхом у середині тайму, коли після навісу Жадсона від лівої бровки Чигринський нав'язав верхову боротьбу молодому захиснику лондонців Крейгу Істмонду, виграв її та проштовхнув м'яч у сітку.

Спіймавши кураж, підопічні Мірчи Луческу ще не раз були близькими до мети, але кіпер англійців діяв бездоганно. Та за кілька секунд до перерви навіть він був не у змозі допомогти партнерам після гросмейстерського мату в три ходи. Ярослав Ракицький зі своєї половини виконав діагональну передачу до кутового прапорця, де Даріо Срна обіграв Гаеля Кліші і викотив м'яч під удар Едуардо - той у дотик поклав його на місце - 2:1.

Другий тайм активніше розпочав "Арсенал" і досить швидко зумів створити дірку в центрі оборони господарів. Джек Уїлшир мав зрівнювати рахунок після помилки біля лінії своєї штрафної Вілліана, проте з вигідної позиції не влучив у площину воріт. Потім Себастьєн Скіллачі виявився на самоті перед П'ятовим, але головою пробив прямо у нього. Пізніше небезпечний момент створив собі той же Уолкотт.

На заключну частину гри Арсен Венгер випустив Карлоса Велу та Маруана Шамаха, і тепер вже донеччани були змушені сповна сконцентруватися на обороні. Щоправда, кілька разів українці огризнулися перспективними вилазками, яким на завершальній стадії не вистачило чи то вигадки, чи то елементарної свіжості.

Тим не менше головне для себе завдання "Шахтар" на "Донбас Арені" вирішив, здобувши третю перемогу в групі й наздогнавши з 9 очками "Арсенал" на вершині її таблиці.

Джерело: UEFA.com