друкувати


КВУ підбив підсумки моніторингу виборів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-29 12:04:43

Підсумки проведення спостережної кампанії за місцевими виборами на Прикарпатті підбили під час прес-конференції 28 жовтня активісти обласної організації Комітету виборців України.

Зі слів голови обласної організації КВУ Юрія Лисюка, на сьогодні в області працюють чотири довготермінові і десять середньотермінових спостерігачів. Безпосередньо день голосування моніторинг проводитимуть сорок спостерігачів. З метою координації моніторингової діяльності в день виборів, узагальнення інформації про перебіг голосування, можливі проблемні питання та порушення виборчого законодавства, їх оперативного оприлюднення в ЗМІ 31 жовтня на базі прес-клубу в приміщенні Регіонального туристично-інформаційного центру на площі Ринок, 4А працюватиме прес-центр Комітету виборців України.

За результатами спостережної кампанії КВУ встановлено, що сьогодні найбільше представництво в керівному складі територіальних та дільничних виборчих комісій мають Партія Регіонів, «Фронт змін», «Сильна Україна» та Комуністична партія України. «При цьому, - стверджує пан Лисюк, - сформовані склади дільничних виборчих комісій меншою мірою в місті Івано-Франківську, більшою в області складаються з осіб, які не мають досвіду участь у виборах, хоча основним критерієм, за яким відбирались члени комісій, є досвід роботи на виборах».

Є у активістів КВУ також претензії до виконання членами виборчих комісій календарного плану проведення виборів, який порушується, через, як стверджує керівник структури, стислі терміни проведення виборчої кампанії. Зокрема, не вчасно надруковані інформаційні плакати кандидатів, порушені строки виготовлення запрошень на вибори та їх розповсюдження, недотримані терміни друку і передачі бюлетенів.

Автор: Сергій БІЛИЙ