друкувати


Головний тренер "Прикарпаття" вірить, що становище у команді покращиться

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-29 10:51:52

Головний тренер "Прикарпаття" вірить, що становище у команді покращиться. Сергій Пташник розповідає про справи свого клубу та про причини негараздів колись славетної та самобутньої команди з Івано-Франківська. З'ясовується, взимку все може змінитися на краще...

— Сергію Володимировичу, «Прикарпаття» вперше з 13-го туру залишило останнє місце турнірної таблиці. Чи здатна команда нині на більше?
— Здатна! За грою — так точно.

— А якщо конкретизувати вашу відповідь?
— Тяжко нині про щось говорити, бо команда недобрала багато очок там, де мала змогу їх здобути, а багато команд випередили нас у турнірній таблиці. Гадаю, що треную команду з потенціалом десятого місця. Але впродовж першого кола ми мали чимало проблем. Основна з них — пропущений підготовчий період. До всього, склад укомплектовувався вже під час чемпіонату, тому гравці, які приходили в колектив, були різної готовності. Радує те, що футболісти ці — хорошого рівня. Велика кількість травмованих гравців, які не можуть нині допомогти, — теж наслідок пропущених підготовчих зборів напередодні сезону.

— За величезних проблем у клубі три його перемоги можна вважати локальним успіхом?
— Беручи до уваги останні шість-сім турів, якщо ви слідкуєте за нашими результатами та відгуками про нашу гру, ці три перемоги — просто катастрофа для нас!

— На івано-франківський футбол чекає чергова важка зима?
— Якщо все вдало складеться, то навесні ми зможемо побачити зовсім іншу команду в усіх її аспектах.

— Тобто підгрунтя для таких сподівань уже є?
— Є. Дуже хочеться вірити, що всі наші сподівання реалізуються.

— Роман Покора, працюючи в «Енергетику», якось сказав, що задля економії робив довготривалі вихідні та відпускав футболістів по домівках, аби ті допомагали родинам по господарству. У «Прикарпаття» схожої ситуації впродовж першої частини першості не було?

— Кожен тренер діє відповідно до реакції свої підопічних. У нас такого не практикувалося, хоча я нічого поганого не бачу, аби люди допомагали родинам. Утім, хлопці у моїй команді спокійно працювали та чесно виконували свою роботу. Вони ж спортсмени, а не робітники, тому й виконували все, що від них вимагалося.

— Наступну гру ваші підопічні проведуть у Кіровограді. Це буде так званий «матч за шість очок»?

— Вважаю, саме цей матч є ключовим цього року. І наше основне завдання в грі проти «Зірки» — не програти. Якщо ми візьмемо в Кіровограді бодай очко, гадаю, це стане значним кроком уперед у становленні нашої команди.

— До зимової перерви ви зіграєте також проти «Сталі» та «Закарпаття». Як оціните шанси команди на здобуття очок у цих поєдинках?

— Одверто кажучи, на нас чекають дуже складні зустрічі, але нам очки потрібні більше, аніж суперникам.