друкувати


З початку року на Прикарпатті обласним КРУ виявлено фінпорушень на 80,74 млн грн

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-27 03:30:47

26 жовтня заступник голови облдержадміністрації Ігор Зварич та заступник голови ГоловКРУ Олена Чечуліна представили працівникам контрольно-ревізійних управлінь і відділів в Івано-Франківській області нового керівника.

Начальником КРУ в області призначено Геннадія Буковського, за фахом юриста, зі значним досвідом роботи у податкових та контролюючих органах.

Новопризначений керівник підсумував роботу КРУ в області за 9 місяців поточного року.

Зазначалося׃ з початку року перевірками обласного КРУ виявлено фінансових порушень на загальну суму 80,74 млн. грн. Ця цифра, за словами Геннадія Буковського, у понад 20 разів перевищує показники порушень 2004 року. Наголошувалося: причина полягає не у збільшенні кількості перевірок, а у погіршенні фінансової дисципліни суб'єктами перевірок.

Результатом перевірок КРУ на Прикарпатті стало притягнення 611 осіб до адміністративної відповідальності та порушення 18 кримінальних справ. Відшкодовано 46 млн. грн. збитків, заподіяних державі.

Зокрема, значну кількість порушень виявили працівники відділень КРУ у Верховинському, Надвірнянському, Богородчанському, Косівському, Долинському районах. Виявлені порушення пов'язані, в першу чергу, з нераціональним використанням коштів на ліквідацію наслідків стихійних лих, завищенням вартості робіт на відновлювальних об'єктах та рівня соціальної допомоги постраждалим.

«До кінця року ми повинні завершити перевірки щодо використання державних коштів, виділених для подолання наслідків повеней» - таке завдання поставив перед підлеглими, працівниками КРУ в області, Геннадій Буковський.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА