друкувати


Підсумкова перевірка у в/ч 13 армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України триватиме до 29 жовтня

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-26 03:01:04

Особовий склад 80 окремого аеромобільного полку 13 армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України приступив до складання головного іспиту року – підсумкової перевірки за 2010 навчальний рік.

Головна мета цього важливого заходу – надати об’єктивну оцінку знанням та умінням кожного військовослужбовця полку, визначити рівень підготовленості та злагодженості підрозділів, оцінити готовність військової частини до виконання завдань за призначенням.

Серед військових частин та підрозділів 13 армійського корпусу 80 окремий аеромобільний полк має особливе становище. Це єдина частина у з’єднанні, яка входить до складу об’єднаних сил швидкого реагування. Отже вимоги щодо підготовки та критерії оцінювання особового складу значно жорсткіші. Тому комісію, яка перевіряє 80 оаемп очолив особисто командир 13 армійського корпусу генерал-лейтенант Сергій Горошніков.

Зокрема учора, 25 жовтня, під час стройового огляду особового складу полку командир 13 АК генерал-лейтенант Сергій Горошніков здійснив опитування військовослужбовців. Згодом оглянув приказармену навчально-матеріальну базу, ознайомився із умовами проживання військовослужбовців строкової служби.

Під час своєї роботи у десантному полку командир 13 армійського корпусу відвідав підрозділ молодого поповнення у якому проходять початкову військову підготовку 388 військовослужбовців призову «Осінь - 2010». Генерал-лейтенант Сергій Горошніков наголосив на важливості всебічної підготовки військовослужбовців молодого поповнення до складання Військової присяги та виконанні адміністрацією підрозділу усіх заходів адаптації молодих воїнів до військової служби. Для того, щоби без перешкод підготувати молодих десантників до виконання урочистого ритуалу, а також без перешкод виконати усі заходи підсумкової перевірки, було на тиждень перенесено дату складання молодим поповненням Військової присяги. Замість 30жовтня, урочиста церемонія відбудеться 6 листопада.

Слід відзначити, що у процесі підсумкової перевірки особовий склад полку встиг скласти іспити з фізичної підготовки, знання вимог Статутів Збройних Сил України, повітряно-десантної, мобілізаційної, гуманітарної підготовки тощо.

Члени перевіряючої комісії та командування полку відзначають, що особовий склад військової частини розпочав складання підсумкової перевірки впевнено. Воїни-аеромобілісти розраховують здобути позитивну оцінку керівництва. Додамо, що за поточний рік львівські «крилаті піхотинці» неодноразово на міжнародному рівні мали нагоду продемонструвати свій військовий професіоналізм. Підрозділи 80 окремого аеромобільного полку брали участь в україно-американському командно-штабному навчанні із залученням військ «Репід Трайдент – 2010», комплексі навчань з органами військового управління та військами і силами «Взаємодія – 2010», двосторонньму україно-білоруському тактичному навчанні аеромобільних підрозділів, які відбувалися на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки на Львівщині.

За словами заступника командира 80 оаемп підполковника Ігоря Контерука, особовий склад військової частини та командування полку планує здобути річну підсумкову оцінку не нижче «добре». За два дні найвищі показники успішності продемонстрували військовослужбовці2-го аеромобільно-десантного батальйону, яким командує підполковник Володимир Шворак та офіцери управління полку під керівництвом начальника штабу 80 оаемп підполковника Андрія ковальчука.

Підполковник Ігор Контерук повідомив, що завтра, 27 жовтня, на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки воїни-десантники складатимуть залік із вогневої підготовки. Водночас, у рамках програми початкової військово-професійної підготовки, на полігоні практикуватимуться у стрільбі з автомата Калашнікова й військовослужбовці підрозділу молодого поповнення полку. Офіцер зазначив, що весь особовий склад, який залучено до виконання вправ із вогневої підготовки, проінструктовано щодо заходів безпеки під час поводження зі зброєю та пересування поза межами пункту постійної дислокації військової частини.

Підсумкова перевірка у військових частинах 13 армійського корпусу триватиме до 29 жовтня. За її результатами буде визначено кращі підрозділи та кращих військовослужбовців за індивідуальними оцінками. Саме вони будуть зараховані до резерву для навчання та просування по службі на вищі посади.

Автор: Майор Володимир СКОРОСТЕЦЬКИЙ, Регіональний медіа-центр МО України (м.Львів)