друкувати


УКРНЕТ і Мікс-Файт підкорили східну столицю України

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-26 10:26:44

За підтримки національного інтернет-порталу «УКРНЕТ» 24 жовтня в Донецьку пройшов V тур відкритого чемпіонату України зі змішаних єдиноборств M-1 Selection Ukraine 2010.

Такого грандіозного свята мікс-файту Східна столиця Україна ще не бачила. У ложах були перші особи Донецька, пряму трансляцію турніру традиційно організував Перший національний канал, а інформаційним партнером виступив національний інтернет-портал «УКРНЕТ».

Перед боями відбулася велика шоу-програма: Міка Ньютон на рингу виконала пісню, присвячену M-1 Selection Ukraine. На ринг вона вийшла в борцівському халаті в супроводі екс-чемпіона Європи з професійного боксу Володимира Вірчиса.

У цей день виступали тільки кращі з кращих: людина, яка з легкістю зав'язує у вузол двадцятисантиметрові цвяхи, багаторазовий рекордсмен Книги рекордів Гіннеса Дмитро Халаджі, півфіналісти проекту «Україна має талант - 2009», фіналісти проекту «Хвилина слави - 2010», театр військових мистецтв «Білий лотос ». І перший виступ бійців на ринзі теж був незвичайним. У червоний кут рингу вийшла суперфіналістка телепроекту «Танцюють всі» Марія Безякіна з Києва, а в синьому кутку рингу була донеччанка, суперфіналістка телепроекту «Танцюють всі - 2» Катерина Бухтіярова.

Подячні грамоти за розвиток змішаних єдиноборств представнику генерального партнера Ліги «М-1 України» Сергію Страхову вручили президент Ліги Дмитро Христюк та виконавчий директор Всесвітньої Ліги «М-1 Глобал» Євген Коган, який прилетів на турнір з Голландії.

Після турніру можна зробити висновок, що донеччани обрали гарну тактику: СК «АРІС» майже всуху, з рахунком 4:1 розгромив одного з претендентів на вихід у фінал, найсильніший український клуб МБК «ТезТурФайт» (Київ-Харків).

У першому поєдинку, у вазі до 70 кг цієї командної зустрічі зійшлися Антон Бланк (ТезТурФайт) і перший номер рейтингу Ліги «М-1 України» Вадим Хайтулов (АРІС), який і здобув перемогу. Другу перемогу своїй команді приніс Олександр Агафонов. У суперники йому дістався небезпечний боєць, віце-чемпіон Європи зі змішаних єдиноборств (версія «Орієнтал»), чемпіон України з боксу Юрій Шерстюк. Олександр майже не дав Шерстюку можливості проявити свою майстерність, перемігши його больовим прийомом на руку на другій хвилині першого раунду. 2:0 - БК «АРІС» попереду.

Від Руслана Хасханова (АРІС) і Абусупіяна Аліханова (ТезТурФайт), бійців у вазі до 84 кг, чекали одного з найяскравіших поєдинків. У підсумку переможний рахунок — 3:0.

Незважаючи на передчуття святкування перемоги, двом бійцям, яким залишалося провести свої поєдинки, не можна було розслаблятися - суперники їм попалися дуже серйозні. Роман Багін (АРІС) повинен був помститися Володимиру Крижановському (ТезТурФайт) за поразку в їхньому попередньому поєдинку. Боєць СК «АРІС» показав вищий професіоналізм: ухилившись від «зубодробільного» аперкоту Крижанівського, Роман пройшов Володимиру в корпус, завалив його в партер і допрацював цю позицію больовим прийомом на руку. 4:0.

На останній бій МБК «ТезТурФайт" виставив дуже сильного бійця, легіонера з Вірменії Вагана Боджукяна. Йому в супротивники «АРІС» виставив новачка у змішаних єдиноборствах, призера Чемпіонату Росії з таїландського боксу Віталія Смирнова. Незважаючи на різницю в досвіді і велику кількість небезпечних моментів, Смирнов зумів протриматися проти «вірменського лева» два призначених раунди і почесно програти рішенням суддів. Рахунок зупинився на позначці 4:1, а БК «АРІС» отримав серйозні шанси вийти у фінал.

Тепер це залежить від успіху конкурентів донеччан по підгрупі, львівського клубу РФП БРОК в протистоянні з сімферопольським БК «Торнадо» у 6 турі M-1 Selection Ukraine 2010, який пройде в Києві 6 листопада.