друкувати


"Громадська мораль - понад усе та нічого надто відвертого"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-26 10:00:36

У місті Кастелламмаре ді Стабіа намагаються покласти край антисоціальній поведінці, заборонивши міні-спіднички та інший "відвертий" одяг.

"Громадська мораль - понад усе та нічого надто відвертого", - у цьому переконаний мер Кастеллмаре ді Стабіа Луїджі Боббіо.

Правила пристойності: не знаєш-заплатиш


Пан Боббіо, який є представником правоцентристської партії "Народ свободи", впевнений у тому, що із забороною "викличного" одягу в місті "відновиться урбаністична благопристойність та покращиться громадське співіснування".

Мовляв, треба позбуватися нестримності та вульгарності у тих, кому чужі усілякі правила пристойності.

Порушників дрес-коду в Кастелламмаре ді Стабіа планують карати гаманцем.

Штраф коливатиметься від 25 до 500 євро.

Про міні-спіднички, богохульство і статеві домагання

Кореспондент Бі-Бі-Сі у Римі Данкен Кеннеді каже, що за логікою нової політики місцевого дрес-коду, у приморському місті "поза законом" можуть опинитися не лише міні-спіднички, а й джинси із заниженою талією.

Якщо мерія Кастелламмаре ді Стабіа таки ухвалить пропозиції щодо збереження громадської моралі, то під забороною може опинитися не лише "відвертий" одяг, а й засмагання, гра у футбол у громадських місцях та богохульство.

Місцевий священник дон Паоло Чечере у газеті Cronache di Napoli називає правильними наміри мера та його команди. Мовляв, це шлях до боротьби із проблемою вуличних статевих домагань.

У боротьбі з антисоціальною поведінкою чи здоровим глуздом?


Кастелламмаре ді Стабіа – останнє із низки італійських міст, мери яких намагаються скористатися додатковими повноваженнями, наданими їм прем'єром Сильвіо Берлусконі задля боротьби зі злочинністю та антисоціальною поведінкою.

Подекуди в країні вже заборонено будувати замки на піску, цілуватися в авто, годувати бездомних кішок, ходити у дерев'яних шльопанцях сабо та користуватися у вихідні газонокосилкою.

Джерело: BBC Ukrainian