друкувати


У виборчих дільничних комісіях Івано-Франківська почалася плинність кадрів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-22 12:30:06

Голова Комітету Виборців України в Івано-Франківській області Юрій Лисюк заявив, що зараз відбуваються масові заміни у виборчих дільничних комісіях, люди масово відмовляються працювати у ДВК.

«Зараз відбуваються масові заміни у виборчих дільничних комісіях. Люди побачили проблеми з фінансуванням і обсяг робіт, який їх чекає. Це налякало людей і почалася плинність кадрів», - зазначив Юрій Лисюк, повідомляє власкор ZAXID.NET .

Він зауважив, що керівництво виборчих комісій в Івано-Франківську сформовано не за професійним принципом. У Комітеті виборців України вважають, що це створює загрозу величезної кількості помилок, які можуть бути допущені у короткий термін виборчої кампанії та під час самого голосування.

«Є небезпеки при підрахунку голосів, бо є велика кількість бюлетенів різних розмірів. Може відбуватися плутанина під час їх підрахунку. Тому за цим потрібно пильно стежити спостерігачам», - зауважив Ю.Лисюк.

Також КВУ застерігає про необхідний контроль за бюлетенями, які друкуватимуть на місцях. Вкидання бюлетенів чи їх додаткові партії можуть спотворити результати виборів та створити передумови для визнання виборів недійсними.

Нагадаємо, у Рівненській області через недостатній рівень оплати праці, голови Демидівських ДВК також відмовляються працювати на виборах-2010.

Водночас, 20 жовтня прем’єр-міністр України Микола Азаров заявив, що проблем з фінансуванням виборів немає.