друкувати


Apple намагається скористатися популярністю своїх виробів iPhone та iPad

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-22 10:00:54

Apple намагається скористатися популярністю своїх виробів iPhone та iPad і підвищити популярність своїх комп’ютерів Macintosh.

Компанія оголосила, що популярна функція завантаження програм з інтернет-порталу (App store) буде доступна на лептопах також. На додаток ноутбук MacBook Air також отримав нову версію.


Компанія намагається впровадити на лептопи корисний досвід, який було накопичено при виробництві стандартних персональних комп’ютерів та мобільних телефонів. Так, MacBook Air не буде мати твердого диску і працюватиме на флеш пам’яті.

Керівник компанії Стів Джобс заявив, що "це продукт, який відмінний від того, що ми досі виробляли. Ми бачимо це як наступне покоління Mac Books. У майбутньому всі ноутбуки будуть діяти за таким принципом".

Експерти вважають, що поява нового лептопа стане сигналом для решти індустрії, оскільки нагадає, що Apple не залишає свого головного бізнесу, а саме виробництва персональних комп’ютерів.

Майкл Гартенберг з центру досліджень "Партнер" пояснює: "Вони заробляють значні кошти у виробництві комп’ютерів, і якщо хтось думав, що вони залишають цей бізнес, то це було помилкою".

MacBook Air має лише півтора сантиметри товщини, але його батарея має бути достатньою для роботи впродовж 7 годин.

Загалом комп’ютери Macintosh принесли компанії третину всіх доходів за минулий рік, або ж 22 млрд доларів.

Минулого року було продано майже 14 мільйонів комп’ютерів, що втричі більше, ніж у 2005 році. Компанія розширила також частку свого бізнесу у США до 20%

На додаток, компанія оголосила, що запускає з наступного року нову операційну систему Lion, яка матиме запозичення з систем, які працюють на успішних iPhones та iPads.

Стів Джобс повідомив, що "Lion залучає багато найкращих ідей з iPad і впроваджує низку нових".

Так, функція відео розмов FaceTime, яка була запроваджена на iPhone лише цього літа, буде також присутня на ноутбуках.

Джерело: BBC Ukrainian