друкувати


У зв'язку із розміщенням виборчих дільниць у школах КВУ пропонує продовжити канікули на 1 день

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-21 04:15:10

У зв'язку із розміщенням виборчих дільниць у школах Комітет виборців України пропонує продовжити канікули на один день. З відповідним зверненням його представники звернулися до Міністерства освіти.

Кажуть, підрахунок голосів ймовірно затягнеться до ранку 1 листопада. А саме в цей день розпочинається перший після осінніх канікул навчальний день у загальноосвітніх школах. Окрім того, переконаний голова обласного КВУ Юрій Лесюк, вчителі також працюватимуть у приймальних комісіях

А от намір Верховної Ради заборонити виборцям використовувати в кабінках для голосування мобільні телефони, фото-і відеоапаратуру, в комітеті виборців вважають недоцільним. Таємниця голосування забезпечена законом. Відтак, каже Юрій Лесюк, ніхто не має права під час волевиявлення контролювати цей процес. Щодо дільничних комісії., то,скаржаться в КВУ, вони не можуть розпочати свою роботу. Головна причина — брак коштів. Тому більшість людей,які зголосилися працювати в ДВК відмовляються виконувати свої функції безкоштовно.

Джерело: Радіо «Західний полюс»