друкувати


Михайло Вишиванюк вчергове відвідав Коломийську центральну районну лікарню

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-21 12:15:06

Днями голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк вчергове відвідав Коломийську центральну районну лікарню, в якій після капітального ремонту запрацював гастроентерологічний відділ.

Під час спілкування з медпрацівниками Михайло Вишиванюк детально цікавився проблемами медицини Коломийщини, зокрема, сільської.

Головний лікар центральної районної лікарні Ірина Садов’як поінформувала голову ОДА про «напрацьовані пропозиції» щодо якісного медичного обслуговування населення краю. За її словами, стан здоров’я людей міг би покращуватися за рахунок денних стаціонарів, якщо б вони були створені при сільських лікарських амбулаторіях, яких у Коломийському районі 18. До того ж вона вважає, що кожен сільський лікар повинен мешкати за місцем праці, але для цього мають бути створені відповідні житлові й побутовій умови. Зокрема, для молодих спеціалістів. Висловлювали свої професійні міркування і головні лікарі станції швидкої допомоги Іван Токар, Гвіздецької та Отинійської районних лікарень.

«В обласному бюджеті виділено додаткові кошти на придбання діагностичної апаратури та ремонт медзакладів», - запевнив своїх співрозмовників Михайло Вишиванюк. Водночас голова ОДА поінформував медпрацівників про недавно підписану з Кабміном Угоду, за якою Івано-Франківська область отримає понад мільярд гривень на розвиток інфраструктури краю. Зокрема, на поетапне виконання обласної програми соціально-економічного розвитку до 2020 року, яка охоплює всі населені пункти та міста Прикарпаття. За словами Михайла Вишиванюка, «декілька суттєвих інвестиційних проектів стосуються безпосередньо міста Коломиї і району, в тому числі щодо розвитку медицини».

Кожне село має мати свою школу, бодай початкову, і, безперечно, відповідний рівень охорони здоров’я,- переконаний голова ОДА. Хоча, за словами Михайла Вишиванюка, «перше, що лікує хворого, – це віра в Бога, а одужанню сприяють умови, в яких він перебуває, особливо, коли це гарні чисті палати з євроремонтом".

Відповідаючи на численні запитання медиків Коломийщини, голова ОДА Михайло Вишиванюк запевнив, що скорочень Гвіздецької та Отинійської лікарень, про які ширяться чутки, не буде. Натомість «є потреба зміцнити їхню матеріальну базу, а у Гвіздці відкрити пологове відділення. Та й загалом слід підвищувати професійну підготовку наших медиків, направляючи їх на стажування за кордон».

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА