друкувати


Підписано Протокол про наміри між Івано-Франківською ОДА та «Сен-Гобен Будівельна Продукція Україна»

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-19 12:00:51

Наприкінці минулого тижня відбулося підписання Протоколу про наміри між Івано-Франківською обласною державною адміністрацією та ТОВ «Сен-Гобен Будівельна Продукція Україна» (Франція).

Протокол про наміри підписали голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк, зі словами «В добрий час», і генеральний директор компанії Микола Троїцький у присутності президента концерну Сен-Гобен в країнах СНД Тьєррі Фурньє. Зазначалося: Фірма «Сен-Гобен» планує в найкоротший термін реалізувати свій інвестиційний проект.

Перед офіційним підписанням голова Тлумацької райдержадміністрації Василь Сенів запевнив: «Досвід плідної партнерської співпраці з французами у тлумаччан уже є. Тому ми вітаємо наміри інвесторів, ПП «Троянські гіпси», збудувати на Городенківщині завод з виробництва гіпсокартону, який Тлумаччина забезпечуватиме сировиною. Бо це, насамперед, такі необхідні в краї нові робочі і наповнення місцевих бюджетів».

Василь Сенів уточнив: від видобутку 1 тонни гіпсу в дохід місцевого бюджету «надходить» 13,6 тис. грн. За його словами, виконання бюджету Хотимирської сільради, на території якої працюють «Троянські гіпси», за минулий рік склало 252%.

Голова Городенківської РДА Іван Мороз також запевнив інвесторів з Франції: влада Городенківщини усіляко їм сприятиме, «адже це добра перспектива не лише для соціально-економічного розвитку Покуття, а й області в цілому».

Як зазначив голова ОДА Михайло Вишиванюк, вітаючи на теренах Прикарпаття «знаних у світі, потужних інвесторів», перша черга інвестицій у будівництво гіпсокартонного заводу - 50 млн євро.

Представляючи свій проект, французька сторона запевнила обласну владу: проект пройшов екологічну експертизу; буде проведено рекультивацію земель.

«Другий етап нашої співпраці з фірмою Сен-Гобен – це будівництво заводу з виробництва плоского скла, тим більше, що піску в області предостатньо, – зазначив голова ОДА Михайло Вишиванюк. – Це інвестиції з далекою і реальною перспективою. Тому я дуже радий нинішньому підписанню Протоколу про спільні наміри.

Довідково: Протокол про наміри між Івано-Франківською обласною державною адміністрацією та ТОВ «Сен-Гобен Будівельна Продукція Україна» (Франція) передбачає видобування гіпсу з кар’єру в с.Хотимир Тлумацькому району та спорудження в Городенківському районі потужного комплексу з переробки гіпсу - заводу з виробництво гіпсокартону на 150 робочих місць. Відкриття заводу з виробництва гіпсокартону заплановано на 2015 рік. Продукція реалізовуватиметься в Україні.

Концерн Сен-Гобен (Франція) входить до сотні провідних промислових корпорацій світу і є одним з світових лідерів з виробництва екологічно чистих гіпсокартонних листів та сумішей з гіпсу. Сен-Гобен розробляє у світі 75 кар'єрів, має 57 ліній з виробництва гіпсокартону.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА