друкувати


Венгер проти Луческу: чия візьме?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-19 11:40:55

Наставник "Арсеналу" Арсен Венгер має намір здобути зі своїми підопічними третю перемогу поспіль, обігравши вдома конкурента по групі Н донецький "Шахтар".

Головний тренер "Арсеналу" Арсен Венгер вважає, що поєдинок у вівторок проти "Шахтаря" може практично вирішити долю путівки у наступне коло змагань, і радіє з приводу відновлення після травми свого капітана Цеска Фабрегаса. "Шахтар", так само як і "Арсенал", розпочав груповий етап із двох перемог. Наставник гірників Мірча Луческу наголосив, що його команда приїхала до Лондона за ще одним позитивним результатом.

Арсен Венгер, головний тренер "Арсеналу":
"Ми можемо розраховувати на Фабрегаса. У нього були проблеми із задньою поверхнею стегна, проте він відновився і готовий зіграти. Ця гра буде ключовою, оскільки, по суті, вона може практично гарантувати нам вихід із групи. З 12 очок на всіх учасників у групі до цього моменту шість заробив "Шахтар", а інші шість - "Арсенал". Отже, мова йде про боротьбу за першу позицію і вихід у плей-офф.

При зустрічі з Едуардо мене будуть переповнювати двоякі почуття - щастя та суму. Щастя, тому що він - фантастичний гравець з чудовим ігровим мисленням, а суму - бо я доклав чималих зусиль, аби Едуардо грав у нашому клубі. Проте футболіст пішов з команди з почуттям, що не зміг продовжити у тому ж дусі - як і у своєму першому сезоні. Величезну роль у цьому зіграла серйозна травма, яка надовго вивела його з ладу, і через яку вакантне місце зайняли інші. Насправді у нього дійсно був клас гравця "Арсеналу". "Шахтар" наразі набрав непогану ходу, домінує на внутрішній арені, а в останньому матчі групового етапу обіграв на виїзді  "Брагу" з рахунком 3:0. Ми повинні бути уважними, лише найкращий футбол у нашому виконанні дасть нам змогу тріумфувати у цій грі".

Мірча Луческу, головний тренер "Шахтаря":
"На нас чекає дві гри: одна - у Лондоні, а інша - вдома за два тижні. Ми знаємо, що суперник виглядає дуже потужно на своєму полі, проте він не такий переконливий на виїзді. "Шахтар" - також дуже гарний клуб, і ми приїхали сюди за результатом. Я знаю Венгера приблизно 30 років. Ми не втрачали контакту з часу, коли він тренував "Нансі". Я прекрасно знайомий з його футбольною філософією, і, вважаю, що в нас досить схожі погляди на гру.

Сподіваюся, завтрашній матч буде дуже цікавим. "Арсенал" буде контролювати хід гри, і це нормально, позаяк він гратиме вдома. До того ж у господарів достатньо креативних гравців. Нам у свою чергу потрібно бути організованими і намагатися створювати їм проблеми своїми контратаками. Не можна сказати, що ми приїхали грати в атакуючий футбол. Дуже багато буде залежати від самого "Арсеналу", від того, як він вестиме себе вдома. Проте господарі точно матимуть із нами чималі проблеми.

Для Едуардо цей матч буде надзвичайно хвилюючим. Він дуже хотів залишитися і виступати за "Арсенал", проте травма завадила йому це зробити. Наразі дістатися найвищих вершин йому допомагає "Шахтар".

Командні новини
• "Арсенал"

Лоран Косцельни пропустив суботній поєдинок проти "Бірмінгема" через травму спини. Таким чином, захисник лондонців приєднався у лазареті до Робіна ван Персі (гомілкостоп), Томаса Вермалена (ахіллове сухожилля), Бакарі Санья (стегно), Аарона Ремзі (перелом ноги) та Еммануела Фрімпонга (коліно). Цеск Фабрегас відновився після розтягнення задньої поверхні стегна, проте Арсен Венгер ще не визначився, чи випускати гравця зі старту. У свою чергу в суботу вперше у сезоні після проблем із пахом зіграв Ніклас Бендтнер. Все ще поза грою перебуває Тео Уолкотт, який лікує гомілкостоп, а ось Мануель Альмунія та Кіран Гіббc близькі до повернення, майже позбувшись проблем із ліктем та гомілкою відповідно.

• "Шахтар"
Гірникам у грі проти "Арсеналу" зможуть допомогти Дмитро Чигринський та Ярослав Ракицький, які відновилися відповідно після розтягнення задньої поверхні стегна та проблем із коліном. Футболісти у п'ятницю взяли участь у дербі проти "Металурга" на внутрішній арені. У лазареті наразі перебуває Дуглас Коста через розтягнення м'яза стегна та Фернандіньо, який зламав праву ногу і згідно з прогнозами пропустить увесь груповий раунд.

Матчі вік-енду
16/10/10 "Арсенал" - "Бірмінгем" 2:1
(Насрі, 41, з пенальті, Шамах, 47 - Жигич, 33)
Перемога над "Бірмінгемом" стала 1700-ю для "канонірів" у Прем'єр-лізі й 466-ю під керівництвом Арсена Венгера. А загалом це був 800-й матч французького спеціаліста біля керма команди. Ювілейний поєдинок був дещо зіпсований через вилучення Джека Вілшира у компенсований час. До речі, Маруан Шамах забив вже у своїй четвертій домашній зустрічі за "Арсенал" з п'яти.

15/10/10 "Металург" Донецьк - "Шахтар" 0:2

(Чигринський, 9, Тейшейра, 18)
Дмитро Чигринський вийшов на поле вперше з 29 серпня, коли розтягнув задню поверхню стегна, і став автором першого голу в матчі. "Шахтар" здобув перемоги в останніх семи зустрічах, а загалом гірники тріумфували у 15 з 17 останніх поєдинків.

Чи відомо вам?
Суперники вже зустрічалися між собою у першому груповому раунді Ліги чемпіонів УЄФА сезону-2000/01. Тоді у Лондоні після 30 хвилин зустрічі українці вели з рахунком 2:0, проте Сільвен Вільтор, який вийшов на заміну, зрівняв рахунок з пенальті наприкінці першого тайму, а дубль Мартіна Кіоуна в останні п'ять хвилин зустрічі схилили шальки терезів на користь господарів.

Джерело: UEFA.com