друкувати


О.Пилип’юк: Вибір виробника бюлетенів здійснювався з огляду на ціну і незаангажованість

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-16 06:00:05

Голова Обласної виборчої комісії Олег Пилип’юк прокоментував днями вибір фірми-виробника виборчих бюлетенів для голосування за депутатів Івано-Франківської обласної ради на виборах 31 жовтня.

З його слів, ще тільки отримавши 16 вересня призначення на посаду голови ОВК, він одразу почав думати, якому підприємству довірити вироблення бюлетенів. «Це виявилось не таким простим завданням, - зазначає пан Пилип’юк, - адже вся Україна сьогодні виготовляє виборчі бюлетені. Одна справа, коли це вибори Президента чи Верховної Ради, коли бюлетені виготовляються централізовано в Києві, інша справа - ці вибори. У нас 1020 виборчих дільниць. Відповідно потрібно 2040 пакетів».

Як стверджує голова ОВК, багато підприємств, до яких звернулися його представники, відмовились через завантаженість.

В кінцевому підсумку обирати довелося з трьох поліграфічних фірм: Друкарні ім. Р.Шухевича, що в Коломиї, броунівської фірми «Таля» та івано-фраківської приватної друкарні «Кубекс».

З приводу перших двох фірм одразу виникли питання, оскільки їх керівники беруть участь у виборчій кампанії в якості кандидатів. «Я консультувався в Центральній виборчій комісії, - стверджує пан Пилип’юк, - мені сказали: довбре якщо нічого не станеться, а якщо все-таки станеться?… Тому краще не треба».

В свою чергу, керівництво фірми «Кубекс» 8 червня поточного року придбало дві поліграфічні машини Roland, продуктивність яких становить 15 і 13 тисяч відтоків на годину, запропонувало найвигідніші умови щодо ціни і якості паперу (для прикладу: Друкарня ім. Р.Шухевича погоджувалась друкувати бюлетені лише на газетному папері, що ставило під загрозу їх цілісність під час транспортування, а відтак і всебічне врахування волевиявлення громадян). «Крім того, - продовжує Олег Мусієвич, - я був у виробничому приміщенні фірми по вулиці Островського, 29. Там один великий ангар, в якому працюють ці дві машини, жодних коридорів чи закапелків, тобто всі необхідні умови для забезпечення прозорості друку бюлетенів».

Автор: Сергій БІЛИЙ