друкувати


І.Маруняк: Івано-Франківськ – один з перших по Україні за кількістю кандидатів у мери

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-15 06:26:43

Неабияку активність мешканців Прикарпаття у реалізації свого пасивного виборчого права відзначив голова Івано-Франківскьої обласної організації громадянської ініціативи «Опора» Іван Маруняк, який провів 15 жовтня прес-конференцію з оголошення проміжкових результатів моніторингу в області виборчої кампанії.

З його слів, міста Івано-Франківськ та Коломия посідають сьогодні відповідно третє і четверте місця по Україні за кількістю зареєстрованих кандидатів у міські голови: 19 та 15. Високий ступінь конкуренції у передвиборчій боротьбі тут очікується також на виборах депутатів місцевих рад. Так, в обласному центрі Прикарпаття середній конкурс на депутатське місце становить 20 кандидатів по одномандатних виборчих округах. На виборах до обласної ради ця цифра становить в середньому 9,4 осіб на одне депутатське місце.

Найнижча активність на виборах мерів місць, за даними «Опори», спостерігається в містах Калуші – два кандидати та Яремчі – три кандидати. Зі слів І.Маруняка, якщо картина по Калушу, де зберігається високий рейтинг діючого мера Ігоря Насалика, є зрозумілою, то причини низької активності політичних сил на виборах мера Яремчі залишається невідомою.

Автор: Сергій БІЛИЙ