друкувати


На Прикарпатті гостюють представники польського Браства Куркового

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-15 02:30:43

На Прикарпатті гостюють представники польського Браства Куркового. Це аналог українського козацтва, тому й приїхали вони на запрошення колег із «Галицької Січі» та громадської організації «Українсько-польський центр культури і ділового співробітництва «Європейська спільнота».

Братство Куркове, символом якого є півень, — це організація з багатою історією. Створена вона 750 років тому у Кракові для оборони міста. З тих часів і до наших днів членство у братстві — річ почесна, і щоб його удостоїтися, треба мати чималі заслуги. Почесними братами у різний час були Папа римський Іван Павло ІІ, президенти Лєх Качинський і Джордж Буш. Зараз до браства входять мер Кракова, професори університетів, високопосадовці і підприємці. Діяльність братства у наші дні базується, насамперед, на благочинності.

Оскільки представники братства куркового на Прикарпатті вперше, розповіли вони на прес-конференції, хотілося насамперед більше пізнати наш край. Напредодні польські гості побували у Коломиї та Косові. Наступна зупинка — Івано-Франківськ, згодом — Яремче та переїзд на Тернопільщину.

Членам «Європейської спільноти» і українським козакам з «Галицької Січі» польські побратими вручили почесні медалі і запросили до Кракова. Нам є що показати у відповідь, адже українське козацтво має не менш цікаву історію і героїчні звершення.

Джерело: ОТБ "Галичина"