друкувати


Коломийський район готовий до зими

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-13 10:45:06

Відбулось засідання колегії Коломийської районної державної адміністрації за участю сільських, селищних голів, начальників відділів і управлінь.

Заступник голови райдержадміністрації Ярослав Мочернюк доповів про підготовку підприємств житлово-комунального господарства, закладів бюджетних установ, господарського комплексу в осінньо-зимовий період 2010-2011 років. Для координації дій, пов’язаних з підготовкою створено районний штаб з питань підготовки і роботи об’єктів та розроблено організаційно-технічні заходи щодо підготовки будинків, споруд, обладнання, інженерних мереж до сталої роботи. Завершено роботи по підготовці об’єктів водопровідно-каналізаційного господарства району до роботи в зимових умовах. Завершується комплексна підготовка житлових будинків до зими, а також роботи з підготовки об’єктів теплопостачання до роботи в зимових умовах 2010-2011 років. Особлива увага приділяється підготовці об’єктів соціально-культурного значення, підготовлено до роботи в осінньо-зимовий період всі 310 будівель, що становить 100 відсотків готовності, з них навчальні заклади, медичні установи, заклади культури.

Члени колегії заслухали виконання організаційних заходів щодо забезпечення стабільної ситуації на споживчому ринку в районі. Отже, в районі продовжено роботу щодо організації контролю дотримання вимог законодавства під час формування роздрібних цін, торгівельних надбавок в торговій мережі району. Для всіх суб’єктів підприємницької діяльності незалежно від форм власності встановлено граничні рівні торговельних надбавок на соціально значущі товари продовольчої групи вітчизняного виробництва. В районі продовжує роботу комісія з питань контролю врегулювання цінової ситуації на ринку продовольчих товарів, яка розглядає питання упередження зростання цін на хліб та основні продукти харчування. З керівниками та власниками підприємств м’ясопереробної, борошномельної та хлібопекарської галузі і працівниками району проводяться наради, на яких наголошується на необхідності дотримання вимог законодавства при формуванні цін.

Військовий комісар Коломийського об’єднаного міського військового комісаріату Олег Пархоменко доповів про стан військового обліку в органах місцевого самоврядування, організаціях, підприємствах, установах Коломийського району. Виконуючи вимоги Законів України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", "Про військовий обов’язок та військову службу", Постанови Кабінету Міністрів від 9 червня 1994 року № 377 "Про військовий облік військовозобов’язаних і призовників 2010 року, органами місцевого самоврядування, підприємствами, організаціями району проводилась відповідна робота по військовому обліку військовозобов’язаних. Чисельність військовозобов’язаних по сільським та селищним радам району на 1 жовтня 2010 року становить 8625 осіб. Стан військового обліку задовільний.

Про стан розрахунків платників з Пенсійним фондом України по всіх видах платежів за 8 місяців 2010 року доповів начальник управління Пенсійного фонду в Коломийському районі Ярослав Тодорів. Станом на 1 вересня 2010 року в управлінні на обліку перебуває 4306 суб’єктів підприємницької діяльності, з них 790 – юридичних осіб і 3597 фізичних осіб, з яких 385 використовують працю найманих працівників. Протягом звітного періоду нараховано страхових внесків в сумі 32271,9 тис грн, що становить 34,8 відсотків. З метою скорочення обсягів існуючих боргів по страхових внесках управління Пенсійного фонду до боржників було вжито ряд заходів впливу.

В роботі колегії взяв участь начальник Головного управління Пенсійного фонду України в області Петро Данилюк.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА