друкувати


Аби стати унікальним підприємством Європи зовсім не потрібно розташовуватись за межами України

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-11 11:00:54

Аби стати унікальним підприємством Європи зовсім не потрібно розташовуватись за межами України. В Івано-Франківську вже три роки діє завод з виробництва яєчного порошку.

Щодня тут для потреб харчової галузі перероблюють два мільйони яєць. З них виготовляють порошок, жовток та два види білка. 70% готової продукції — йде на експорт — переважно у країни Сходу — від Туреччини і до Кореї. А зараз підприємці готові освоїти і європейський ринок.

Однак підтримки від місцевої влади підприємці не відчувають. Більше десяти років в жахливому стані — вулиця Промислова, на котрій розташований завод яєчного порошку. Сюди незручно добиратися ні працівникам, ні партнерам унікальної фірми.

Така ситуація, на думку депутата міськради Богдана Прокопіва, виникла через відсутність діалогу чиновників і бізнесу. На вулиці Промисловій розташовані кілька великих фірм, які є стратегічними для міського бюджету. На них працюють більше двох тисяч іванофранківців. Тож цю дорогу, вважає Ігор Прокопів, потрібно відремонтувати в першу чергу.

Джерело: Радіо «Західний полюс»